Kickboard – jízda na koloběžce

Jistě jste také zaregistrovali, že v poslední době se dosti oblíbeným dopravním prostředkem hlavně mezi mladšími lidmi stávají koloběžky. Z tohoto faktu si možná trochu vzali ponaučení němečtí autoři a vytvořili hru pro ty, kteří nemají odvahu ke koupení koloběžky opravdové, protože zde se můžete skvěle virtuálně vyřádit.
Jistě jste také zaregistrovali, že v poslední době se dosti oblíbeným dopravním prostředkem hlavně mezi mladšími lidmi stávají koloběžky. Z tohoto faktu si možná trochu vzali ponaučení němečtí autoři a vytvořili hru pro ty, kteří nemají odvahu ke koupení koloběžky opravdové, protože zde se můžete skvěle virtuálně vyřádit.

Spustíte-li hru poprvé, ocitnete se v menu, ke kterému netřeba dodávat mnoho slov. Jsou tu pouhé tři volby, neumíte-li německy, přeložím vám je, i když si myslím, že je to skoro zbytečné – Spielen značí začátek hry, Hilfe je nápověda, no a poslední je Beenden, což je konec. Jak sami vidíte, nic složitého a proto vám teď již nebrání nic v tom, abyste se pustili do samotné hry.

KickboardKickboard

Ovládáte zde typického teenagera, jež je vybaven již několikrát zmiňovanou koloběžkou. Vaším úkolem je mu pomoci zdárně překonat všechny nástrahy a dojet až na konec levelu. A že to není vůbec snadné! Na trati se totiž vyskytuje spousta překážek, kterým se můžete elegantně vyhnout, nebo použít trošku zábavnější a akčnější způsob – přeskočit je (klávesa mezerník). Ale zde pozor, protože když se vám skok nepovede a do něčeho narazíte, můžete si pěkně natlouct a dost se pádem zpomalit. Mějte přitom stále na paměti, že doba hry, po kterou můžete jet, je omezena určitým časem, jež máte stylizován do stále zvětšujícího se zeleného pruhu, který je umístěn v pravém spodním rohu herní obrazovky. Hnedle pod ním je další, na němž můžete sledovat svou pozici na aktuální trati. Dále nalevo od něj si můžete všimnout dalšího ukazatele s názvem „turbo“. Jakmile kdykoli v průběhu hry stisknete klávesu CTRL, váš jezdec získá větší rychlost. Avšak čím déle držíte tuto klávesu stisknutou, tím rychleji vám ukazatel ubývá až klesne na úplnou nulu. Vůbec není problém si jej obnovit tím, když po cestě seberete kouli s žlutou barvou. Stejně tak je to i u času, který můžete získat sebráním kuličky s barvou zelenou. Je tu ještě jedna kulička – bez barvy – tu když seberete, získáte body, což je vlastně hlavní úkol celé hry – dojet do cíle s co největším počtem bodů. Jestliže to stihnete v limitu, postupujete do dalšího levelu, v němž je obtížnost o poznání vyšší, což se projeví větším počtem překážek a menším časem, který dostanete na hru.

KickboardKickboard

Grafická stránka není nijak špatná, je to takový pěkný kreslený styl. Kickboard se odehrává na okraji nějakého parku, čemuž je přizpůsobeno celé prostředí, kdy tu můžete najít travnaté plochy, odpadkové koše, lavičky, různé ztracené míče apod. Neměl bych nějakých větších výtek, leč jednu poznámku si neodpustím – hrajete-li hru delší dobu, projeví se stereotyp, protože krajinka je až na pár výjimek stejná a vás to začne po chvíli nudit. Ale chcete-li opravdu nějakou nenáročnou oddechovou hru, je pro vás Kickboard jako dělaný, protože je to opravdu pohodová hra, při níž nemusíte ani moc myslet.

Homepage: www.kinderriegel.de.

Download (700 kB) zde.

Tento článek je připraven ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Diskuze (1) Další článek: Tom Clancy´s Rogue Spear: Black Thorn

Témata článku: , , , , ,