Kinematograf: 10 nejlepších trailerů roku 2010

Jaké jsou ty nejlepší trailery, které přinesl letošní rok? Pojďte se podívat na náš výběr.

Po úspěšném bilancování minulého roku s žebříčky těch nejlepších PC her, X360 her, PS3 her a iPhone her, jsme se rozhodli udělat ve stejném stylu i náš pravidelný Kinematograf. Užijte si přehlídku deseti nejlepších herních trailerů za rok 2010 - jde o vskutku hezké pokoukání a vůbec bychom se nezlobili, pokud by všichni tvůrci her uměli dělat takto vybroušené a atmosférické upoutávky na své produkty.

StarCraft 2: Wings of Liberty

Letošek přinesl jeden z největších herních titulů vůbec - StarCraft 2. Není proto divu, že mimo tématického týdne se StarCraftem jsme věnovali zvýšenou pozornost i výtečnému traileru, který je dokonce opatřen českými titulky. Pokud nemáte zrovna co dělat, podíváním se určitě nic nezkazíte. V redakci se na něj občas díváme i přes to, že máme StarCraft 2 dávno dohraný a netrpělivě čekáme na další díl.

Mass Effect 2

VIDEO: 2587 'Mass Effect 2 - launch trailer'

Nejen Blizzard umí dělat filmečky - o tom jsme se přesvědčili už v lednu, kdy nás na kolena srazil epický trailer z Mass Effectu, který nabídl emoce, akci a výtečnou hudbu. Rozhodně tak zaujme i lidi, jež o hraní v průběhu roku příliš nezavadí: nezřídka si potom řeknou, jestli by takový StarCraft či Mass Effect nemohl být spíše jako film.

Fable 3

VIDEO: 3252 'Fable 3 - Intro'

Ať už je podle vás Fable 3 hrou jakoukoliv (a že máme k dílům pohádkáře Peter Molyneuxe určitý odstup), jedno je jasné – intro má skvělé. Tříminutová a skvěle animovaná bajka o kuřeti bojujícím o svobodu úžasně naláká na novou epochu Albionu, světa série Fable. Na mysl se dere přirovnání s animáky od Pixarů či Dreamworks, ostatně se podívejte sami.

Deus Ex: Human Revolution

VIDEO: 3780 'Deus Ex: Human Revolution - Extended trailer [HD]'

První animovaný trailer na Deus Ex: Human revolution byl úžasný. Jaká bude jeho prodloužená verze? Jasně, úžasná na druhou. Velká část záběrů už sice byla k vidění, ale na výborně vytvořenou počítačovou animace se skvělou hudbou a doslova tepající cyberpunkovou atmosférou je radost koukat stále dokola. Samotná hra vypadá neméně slibně a po fiasku v podobě druhého dílu se snad kultovní jednička dočká důstojného nástupce.

Borderlands: Game of the Year Edition

VIDEO: 3562 'Borderlands - Game of the Year Edition trailer'

Vtip a nadsázka vítězí nad lží a nenávistí - tak by se dal popsat trailer pro GOTY edici Borderlands. Skvělá parodie, výborné herecké obsazení a hlavně Claptrap: to vše vám lehce natrhne bránici. Jen holt musíte umět dobře anglicky, jinak vám trailer smysl moc dávat nebude.

Mass Effect 3

VIDEO: 3792 'Mass Effect 3 - VGA 2010 debut trailer'

Bioware zkrátka umí - nejenže se do našeho TOP10 dostal vynikající launch trailer na druhý díl, ale zaujal nás i třetí díl epické vesmírné ságy. Pozorně se koukejte a řekněte upřímně: "Dá se vůbec na něco takového netěšit?"

Dead Space 2

VIDEO: 3632 'Dead Space 2 - Lullaby trailer'

Hororová atmosféra je krásná věc, na níž se dá v pohodě postavit hra. To ostatně dokázali tvůrci Dead Space a přestože je nový trailer o něco málo horší, než legendární lullaby pro jedničku, je stále o co stát. Jen pozor, ať si pak přes potemnělou chodbu dojdete bez nehody na záchod.

Star Wars: Force Unleashed 2

VIDEO: 3540 'Star Wars: Force Unleashed 2 - Blur video 1'

Animační Blur Studio asi zná většina hráčů, i když o tom nemusí přímo vědět. Tahle parta frajerů má totiž na svědomí celou řádku animací, jako třeba intro k Fable 2, Sacred Ashes video pro Dragon Age, či třeba epické dílka pro Star Wars: The Old Republic. Nové vypustili i dvě krátká, ale zatraceně impresivní videa z vycházejícího Star Wars: The Force Unleashed 2.

Portal 2

VIDEO: 3374 'Portal 2 - Kooperace'

Možna už víte, že Portal 2 bude obsahovat i kooperativní mód, jehož příběh bude nezávislý na hlavním příběhu při hře pro jednoho hráče. Jen pro připomenutí, roli slečny vystřídají dva robůtci - jeden jakoby z oka vypadl strážní věžce, druhý připomíná kouli s umělou inteligencí. Aby se nemusela hra neustále po smrti jednoho z představitelů restartovat, budou se roboti donekonečna obnovovat, aniž by kazili zážitek jeden druhému. Hráči se mezi sebou budou moci domlouvat přes značky, kterými bude možné označit místo, kde mají stát nebo kde mají vytvořit portál. Celkově bude zážitek intenzivnější, jelikož budou hádanky složitější díky využití ne dvou, ale čtyř portálů.

Civilization 5

VIDEO: 3136 'Civilization 5 - CivAnon video'

Nová Civilizace je návyková. Tedy, alespoň se nás o tom snaží přesvědčit reklamní video , které Meierův projekt posunuje na úplně novou úroveň. Marketingové oddělení se tentokrát překonalo a internetem tak koluje tento 4 minutový "zázrak".

TIP:  Nejlepší PC hry roku 2010
TIP:  Nejlepší X360 hry roku 2010
TIP:  Nejlepší PS3 hry roku 2010
Diskuze (10) Další článek: Video: Demonstrace Euphoria enginu

Témata článku: , , , , , , , , , , ,