Kingsborn – skvělá 3D řežba zdarma!

Zastáváte-li názor, že freeware hry mají nevzhlednou 2D grafiku, že jsou kdovíjak nezábavné a bez ducha, určitě po dnešní plné hře na to svůj názor změníte. To, co vás čeká tu dlouho nebylo a dovoluji si říct, že dlouho ani nebude. Kingsborn je jednou z mála free her, jež mají hezké zpracování, skvěle se hrají a není na ní skoro sebemenší chybičky.
Kingsborn je hra inspirovaná 3D akcemi vyšlými v poslední době. Teď mám na mysli hlavně Quake 3: Arenu nebo Unreal Tournament a podle mnohých nejlepší akci všech dob, zatím nepřekonaného Half-Lifa. Z každé této hry si Kingsborn vzal kousíček a vznikl tak ucelený produkt, který si jistě zaslouží vaši pozornost.

Vaším hrdinou tedy spíše hrdinkou v této hře je jakási žena, o níž jsem toho moc nezjistil, ale určitě se vám bude líbit tak jako mně – jedná se o vysokou dlohounohou blondýnku oděnou do upnutého sexy oblečku a má navíc trošku rajcovně odhalené pozadí :-). Ale nedejte se tímto vzhledem zmást, někdy dokáže býti dosti tvrdá.

KingsbornKingsborn

Po spuštění hry se vám na obrazovce objeví logo Genesis3D (www.genesis3d.com), což je vlastně engine, v kterém tato hra běží a autoři her si jej mohou bezplatně stáhnout. Mimo jiné v něm byl dělán i již dlouhou dobu docela známý G-Sector, futuristická akce na vznášedlech. Po něm vás uvítá nepříliš povedené logo hry a nedlouho poté se ocitnete v hlavním menu, jenž vám kromě obvyklých možností jako je Konec hry, Credits apod. nabídne tyto volby, kterak můžete hru hrát:

Carreer – kariéra, singleplayer. Tato část, inspirovaná již zmiňovaným Half-Lifem, je docela dlouhá a měla by vám podle mých informací nabídnout 4 levely plné akce. Celé je to pak ještě proloženo krátkými animacemi, které vám více přibližují děj, což je zde symbolizováno knihou, kde máte vždy část příběhu. Ale pozor, hra je německy, a kdo tímto jazykem nevládne, moc z ní mít nebude. To je také asi důvod, proč jsem já tento styl hry opomněl – jednak jsem nemohl překousnout onen úvod do děje, protože němčinu zase tolik neovládám, ale to by ještě nebylo tak hrozné, avšak již první level mi činil potíže protože jsem se jakýmsi podivným způsobem nemohl nikam dostat, možná z toho důvodu, že všude byla docela tma a já nevěděl, kam jít. Tak jsem prostě kariéru přeskočil a hrál jen Bot Match.

Bot Match – klasický zápas s boty (počítačem ovládanými protivníky), jaký známe z Q3A. Zde si můžete nastavit až 12 botů a s nimi pak bojovat v aréně. Ta je tu jen jedna, ale za to je docela rozsáhlá, a tak by neměl být problém se v ní snadno a rychle ztratit :-). Můžete si nadefinovat i na jak velký počet fragů můžete hrát, ale toto je u tohoto typu her již pravidlem. Já osobně jsem tento typ hry využíval nejčastěji.

Deathmatch – hra s reálnými protivníky. Zde můžete s přáteli „smažit“ po síti.

Hratelnost hry je dobrá, inteligence nepřátel docela také. Při zápasu s boty můžete využívat všemožných eskalátorů, teleportů a mnohých dalších věcí. Grafika je na free hru nadprůměrná a je podle mého průzkumu je hratelná i na počítačích bez 3D karty taktujících na frekvenci 233 Mhz a výše. A je rozhodně radost na ni pohledět, i když občas dochází k tomu, že vaše zbraň „zaleze“ do zdi. Můžete si také zvolit jeden ze dvou pohledů – první je z vlastních očí a ten druhý je tombraiderovský z pohledu třetí osoby.

KingsbornKingsborn

I přes pár chybiček (moc mi nesedělo ovládání, ale to je asi subjektivní názor), které ve hře najdete, jeví se Kingsborn jako velice nadprůměrná hra a dovoluji si tvrdit, že její název se bude mezi hráči ještě dlouho skloňovat a jen tak se na něj nezapomene. Tak na co ještě čekáte?

Download (15,9 MB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (16) Další článek: Screenshoty: From Dusk Till Dawn

Témata článku: , , , , , ,