Klasická adventura má pokračování - The Longest Journey 2!

Severští herní bohové se přeci jen smilovali a sesílají nám shůry další klenot. Právě včera byla norskými vývojáři ze společnosti Funcom oznámena hra The Longest Journey 2. Znovu dáme naše duše v šanc podmanivému příběhu plnému překvapení, podivuhodných bytostí i pohádkové atmosféry. Vždyť kdo by odolal neslyšnému mámení bohů?

Podobně jako připravovaná Syberia 2, i The Longest Journey 2 (dále jen TLJ2) bude další kapitolou rozsáhlého příběhu. Opět se vydáme na podivuhodnou cestu fantaskním světem Arcadie a futuristickým Starkem, který v mnoha ohledech připomínal New York budoucnosti z filmu Pátý Element. Setkáme se s mnoha starými známými tvářemi i místy, příběh se ale tentokrát zkroutí snad ještě ohebněji než minule. Nikdo však zatím nepotvrdil, že hlavní hrdinkou bude opět krásná studentka April.

 

 

Ačkoliv je oznámení vývoje TLJ2 zatím skutečně jen velmi obecné, je to oznámení mnohými očekávané, ale snad ještě větším množstvím hráčů doslova vyprošené. Bude nesmírně zajímavé sledovat souboj tří připravovaných adventur "velkého formátu" - Broken Sword 3, Syberia 2 a právě TLJ2. Nejstarší odkaz tkví právě v titulu Broken Sword a mnozí od něj také očekávají nejvíc, nejmladší je naopak Syberia. The Longest Journey byla uvedena na trh v roce 1999 (v některých zemích až 2000), je tedy jakýmsi předělem mezi oběma "konkurenty".

Adventur však není nikdy dost a místo (resp. hráčské publikum) se najde jistě pro všechny. Navíc zatím neznáme ani přesná data vydání, a tak se ani nelze dohadovat která ze jmenovaných obsadí prestižní místo "adventury roku".

Hlavní rysy hry:

  • pokračování The Longest Journey
  • znovu se podíváme do světa Arcadie a Starku
  • opět nás čeká úchvatné technické zpracování

Záměrem Funcomu je přivést k TLJ2 co největší počet hráčů a tak plánuje také konzolové verze, zatím bohužel nevíme na které přesně míří. Konverze pro Xbox by byla poměrně jednoduchá, protože PC a Xbox nejsou v zásadě zase tak odlišné stroje. Ale v současnosti nejprodávanější konzolí na světě s už zavedenou širokou hráčskou základnou je PlayStation 2. A nakonec, ani ten GameCube není zdaleka tak špatný stroj, jak se na počátku zdálo. Takže kterou vybrat? Nejlépe asi všechny.

Pozn.: screenshoty pocházejí ze hry The Longest Journey

Oficiální stránky: http://www.longestjourney.com/
Výrobce: Funcom (http://www.funcom.com/)
Vydavatel: Funcom (http://www.funcom.com/)

Dostupné pro: PC
Žánr: Adventury
Výrobce: Funcom | Webové stránky hry
Diskuze (6) Další článek: V přípravě je adventura The Longest Journey 2!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,