Klávesnice pro pařany

Jelikož ovládání her bývá často komplikované a nevystačíme si mnohdy jen s kurzorovými šipkami a pár písmeny okolo, mívám často problém vstřebat plně jejich ovládání. A to je škoda. Proto mě napadlo udělat si takovou malou a jednoduchou pomůcku – nakreslit si klávesnici na papír a zaznačit si k jednotlivým klávesám, k čemu se používají.
Jelikož ovládání her bývá často komplikované a nevystačíme si mnohdy jen s kurzorovými šipkami a pár písmeny okolo, mívám často problém vstřebat plně jejich ovládání. A to je škoda. Proto mě napadlo udělat si takovou malou a jednoduchou pomůcku – nakreslit si klávesnici na papír a zaznačit si k jednotlivým klávesám, k čemu se používají. Mám tak celé ovládání hry pořád před očima a do doby, než jej vstřebám do paměti mi tento papír prokazuje neocenitelnou službu. Navíc kromě toho, že vidím, které klávesy se používají a které ne, mám i optickou kontrolu nad tím, jak je klávesnice využitá. To se může hodit při vlastním definování kláves například u 3D stříleček, kde je důležité krom toho, kde co je mít i klávesy optimálně rozloženy, aby bylo možné rychle za běhu přepínat bez toho, že si tím rozhodíte ruce.

Často je třeba volit mezi tím, co je důležité a co méně a právě zaznačení již navoleného ovládání na kus papíru pomůže při kombinování toho nejšikovnějšího rozložení.

Je to taková malá hloupost, ale pokud i vy patříte k těm, kdo si s nastavením hry vyhrají, může vám být tato pomůcka užitečná. A o co mi vlastně jde? Nakreslil jsem ve chvílích nudy klávesnici a její rozložení a kdo chcete, můžete si je ve formátu PDF stáhnout odtud, vytisknout a pak už jen vzít tužku a vymýšlet, kombinovat, překreslovat... Snad tento můj pokus shledáte užitečným.

Váš názor Další článek: Velký výkon a vysoká užitná hodnota!

Témata článku: , , , , , ,