KnightShift - další klon Heroes?!

Série Heroes of Might & Magic si získala přízeň i slávu u nespočtu hráčů především díky skvěle prokombinovanému systému tahové strategie a RPG. Podobný recept využila i společnost Realtiy Pump Studios při tvorbě hry KnightShift. Co přináší nového a které osvědčené prvky nabízí, to se dozvíte v dnešní novince.

KnightShift je na rozdíl od HOMAM strategie realtimová, ale některými RPG prvky se pyšní taktéž. Odehrává se v mystickém, plně 3D fantasy světě, kde získáte pod svou kontrolu kouzelníky, čarodějnice a mnoho jiných pohádkových bytostí (všechny samozřejmě opět ve 3D). Navíc máte možnost volně pohybovat kamerou a tak si zcela dle své libovůle přizpůsobovat pohled na hrací pole.

 

 

Příběh vypráví o osudech vznešeného prince, proti kterému se však spojily síly Zla a díky nepovedenému kouzlu k jejich odvrácení se princ z ničeho nic ocitne v jiné dimenzi. Zlo mezitím ovládne jeho království až do posledního kurníku v té nejposlednější vesničce. O pár let později se jednomu z panovníkových věrných magusů podaří otevřít portál do oné dimenze a princ se vrací aby získal svou zemi zpět pod svou kontrolu.

Vaším úkolem je tedy sehnat armádu a dobýt zpět co jste ztratili. Využijete k tomu nejen množství bojových jednotek (které mají každá svou charakteristiku a zvláštní vlastnosti), ale také nejrůznější kouzla. Schopnosti svých postav vylepšujete nejen bojem, ale také průzkumem rozsáhlých map.

Hlavní rysy hry:

  • RTS s prvky RPG
  • propracovaný 3D svět, 3D terén
  • přes 20 misí ve třech kampaních
  • dostanete na výběr kolem různých 20 postav
  • multiplayer až pro osm hráčů (TCP/IP, IPX, internet)

Minimální hardwarové požadavky jsou 600 MHz procesor, Windows 98, ME, 2000, XP, 128 MB RAM a 3D akcelerátor s 16 MB paměti (doporučen je pak 1,8 GHz procesor, 512 MB paměti a akcelerátor s 64 MB paměti). Vydání této realtime strategie s prvky RPG je připravováno na druhé čtvrtletí tohoto roku.

Oficiální stránky: http://www.knightshift.com/
Výrobce: Realtiy Pump Studios
Vydavatel: ZUXXEZ Entertainment AG (http://www.zuxxez.com/)

Váš názor Další článek: Patch pro multiplayer demoverzi Devastation

Témata článku: , , , , , , , ,