Kojima po MGS V: The Phantom Pain končí, Konami plánuje novou sérii MGS

Metal Gear Solid bez Hideo Kojimy? Vypadá to, že ano. Ne však do vydání pátého The Phantom Pain.

Koncem tohoto pracovního týdne vyvolala série Metal Gear Solid tolik povyku, jako za několik minulých týdnů dohromady. Začalo se spekulovat o možném odchodu duchovního tvůrce série Hideo Kojimy z Konami, přičemž se objevilo mnoho důkazů, proč si tak lidé začli myslet.

Z oficiálních obalů hry zmizelo jeho jméno, "Kojima Pro Live" profil na Twitteru začal přesměrovávát své fanoušky na oficiální stránky hry apod. Nyní, když již máme oficiální informace z obou stran, si pojďme říct, jak to doopravdy bude.

Hideo Kojima potvrdil, že je stále ve 100% nasazení při vývoji pátého Metal Gear Solid: The Phantom Pain. Prozradil také, že to bude právě tento díl, který pro něj ukončí celou ságu Metal Gear Solid, ať už se vytvoří další díly, či nikoliv. Po skončení vývoje prý odejde i s dalšími klíčovými členy Konami a na pokračování série se již nebude dál podílet. Smlouva mu skončí v prosinci tohoto roku.

Co se týče Konami samotného, to má v plánu vytvářet další díly série Metal Gear i nadále. Na svých stránkách dokonce vypsalo, že shání nový tým, který bude za dalším titulem zodpovědný. Již nyní můžeme ovšem s jistotou říct, že Kojima bude znamenat velkou ztrátu pro budoucnost série.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain je stále naplánovaný na 1. září tohoto roku.

Diskuze (1) Další článek: Evropská beta PlanetSide 2 začne na PS4 koncem března

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,