Kojima zrušil vývoj pokračování Zone of the Enders a omluvil se za HD remake

Tým byl rozpuštěn a známý japonský tvůrce prý musí prvně zhodnotit, zda má pokračování smysl.

Zone of the Enders se dá bezesporu považovat za kultovní sérii. Zběsilá robotická akce fanoušky uhranula dobrým příběhem a hlavně velmi svižnou akcí, která dala jasně najevo, že obří roboti nemusí být jen pomalá monstra ve stylu Mechwarriora. Když byl oznámen HD remake obou dílů a následně se objevily i první informace o pokračování, fanoušci byli u vytržení.

Bohužel nadšení vyprchalo – předělávka sice přinesla hezčí grafiku, ale bohužel s tím i kolísající framerate a celou řádku technických chyb, na které byste v původních verzích nenarazili. Hideo Kojima si je chyb po reakcích fanoušků vědom a omluvil se za problémy v rádiovém pořadu HideoBlog, který na internetu v Japonsku vysílá samotný vydavatel Konami.

Přerod ze 30 fps na 60 nebyl podle Kojimy tak plynulý, jak si přáli a v Konami nyní pracují na patchi pro PS3 verzi kolekce, který by měl problém řešit. S patchem pro X360 verzi se zatím nepočítá.

Tahle situace zároveň donutila Kojimu přehodnotit plány na pokračování série. Projekt je aktuálně u ledu, tým byl rozpuštěn a Kojima se prý musí zamyslet nad dalším směřováním značky. Navíc chce u fanoušků zjistit, jestli vlastně další díl chtějí.

Zdroj: Siliconera

Váš názor Další článek: Špióni versus žoldáci ve Splinter Cell: Blacklist

Témata článku: , , , , , , , , , ,