Kolik se nakonec prodává PS3?

Nedávno jsme vás informovali o naprostém vyprodání veškerých zásob next-gen konzole PS3 v Japonsku. Podařilo se nám zjistit, kolik kousků bylo skutečně na skladech, stejně jako očekávaný počet přístrojů pro vypuštění na trh v Americe.

  

Japonský herní časopis Famitsu zjistil, že Sony prodala v prvních chvílích po vypuštění next-gen konzole PS3 kolem osmaosmdesáti tisíc čtyř set kusů. Nakonec tak překonala původně stanovený počet osmdesáti tisíc prodaných přístrojů, i když i tak byly obrovské nedostatky. Zajímavé je poznání, co se nejvíce prodávalo k novým konzolím za hry. Z poměrně malého výběru nových her si nejlépe vedl Ridge Racer 7 a Mobile Suit Gundam: Crossfire, když se obou her prodalo přibližně po třiceti tisících kopií.

Vraťme se ale zpět ke konzolím. Nejspíš tušíte, že se prodávají ve dvou verzích, přičemž premium verze je žádanější. Také se v současných dodávkách do obchodů vyskytují dvě premium konzole na jednu v základní verzi. Nejinak tomu má být i při vydání v Americe a Evropě. V Americe pak má přijít na trh rovnou čtyři sta tisíc konzolí, což by prý mělo pokrýt předobjednávky ve většině velkých obchodů. Stále se však dá předpokládat, že bude konzolí nedostatek, zvláště poté, co řetězec Gamestop ohlásil, že není schopen pokrýt ani ony předobjednávky.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (20) Další článek: Recenze: Splinter Cell: Double Agent – ze stínu do přímého světla

Témata článku: , , ,