Kolosální historické bitvy na vašem PC

Deset let je dlouhá doba. Za deset let se z malého roztomilého nemluvněte stane upovídaný člobrda, navštěvující čtvrtou třídu základní školy, který sice neví, jaké i/y se píše ve slově fotbali(y?)sta, ale zato by vám dokázal vyjmenovat několik desítek sprostých slov, před nimiž by se červenal i opičák. Nicméně deset let se dá strávit i mnohem užitečněji, než-li podobným rozšiřováním slovní zásoby. Tak například vývojáři v čele s Jean-Michelem Mathém se rozhodli vytvořit strategii Histwar: Les Grognards, díky níž získává slovní spojení „kolosální autentické bitvy“ zcela jiný význam.

Jedná se o epický strategicko-taktický počin, v němž se podíváte do let 1805 – 1814, jakožto jeden vysoko postavený velitel Napoleonových vojsk. V povedeném trojrozměrném prostředí se za vaší asistence budou odehrávat obrovské bitvy, kde se proti sobě postaví klidně i 50 000 (slovně padesát tisíc) vojáků, ať už se jedná o pěšáky, jezdce či dělostřelce. Všichni vojáci – celkem asi 1150 pluků - se navíc mohou těšit s historických uniforem a v mnoha případech narazíte i na skutečné velitele. Podíváte se na všechna známá bojiště, mezi nimiž nechybí Slavkov ani Borodin, kde tenkrát Napoleon dostal pěkně na frak. Podaří se vám zvládnou situaci lépe než on? Nebo dopadnete úplně stejně?

Všechno se odehrává v reálném čase, a to i změna počasí. Během chvíle tak může nad bojištěm vysvitnou slunce, aby ho následně vystřídal prudký liják nebo ještě hůře, obrovská chumelenice. Bohužel se však neubráníme znepokojující otázce, na jaké sestavě tohle všechno pojede hratelně bez trhání. Inu, na finální výsledek se přeci jen budete muset ještě nějaký ten čas počkat a abyste se nenudili, přinášíme vám několik zbrusu nových screenshotů.

358040_full.jpg 358042_full.jpg
358044_full.jpg 358048_full.jpg
358050_full.jpg 358052_full.jpg
358054_full.jpg 358056_full.jpg
358058_full.jpg

Zdroj: Worthplaying

 

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Taktická strategie
Výrobce: IDDK Group
Váš názor Další článek: Tilted Mill v Americké občanské válce

Témata článku: , , , , , , , ,