Konference Microsoftu bude výjimečně dlouhá, čeká nás spousta her

Microsoft bude mít na letošní E3 konferenci delší než obvykle. Dle Phila Spencera přesáhne 90 minut.

 

Rok co rok je jednou z nejdominantnějších společností na veletrhu E3 Microsoft. Přesto se mnoho herních, ale i hardwarových novinek dokázalo víceméně vejít do 90 minut. Phil Spencer, šéf divize Xbox, však tvrdí, že se konference tento rok protáhne. Údajně by některé hry jinak musely vynechat a prodloužení konference je podle nich lepší řešení.

Prodloužení je docela pochopitelné. Část konference totiž zabere samotné představení konzole Scorpio, kterou Microsoft popisuje jako nejvýkonnější konzoli všech dob. S tím souvisí také diskuze o tom, zda se Microsoft konečně nevydá cestou virtuální reality a nebude tím konkurovat PS VR. Rovněž nesmíme zapomínat ani na brýle Hololens, které byly minulý rok na konferenci ukázány v souvislosti s možností zahrát si Minecraft v rozšířené realitě a není vyloučeno, že se neukáží ani tento rok.

Přesto jsou pro Microsoft momentálně možná nejdůležitější samotné hry. Poslední roky se soustředil na služby jako Xbox Preview, Xbox Play Anywhere či nedávno spuštěný Xbox Game Pass. V počtu her však za Sony trochu zaostává, přičemž jsme se v průběhu roku dočkali například zrušení titulu Scalebound.

Diskuze (7) Další článek: Herní agenda: jaké hity přinesl květen

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,