Konkrétní informace o službě Google Stadia dostaneme už v létě

Kolik bude stát předplatné, jaké hry dostaneme a kdy se dočkáme spuštění služby. Všechno nám Google sdělí v průběhu léta.

Google letos oznámil, že se chystá spustit vlastní herní službu zaměřenou na streamování počítačových her. Ke spuštění nejlepších herních pecek byste tak už neměli potřebovat super výkonný počítač. Moc detailů nám ale internetový gigant zatím nesdělil a všichni tak netrpělivě čekají na více informací. Teď už víme, že se zase tak dlouho nenačekáme.

Jednou z největších otázek, kterou bude muset Google zodpovědět je určitě to, jaká bude vlastně cena za Google Stadia předplatné. Streamovací služby se v případě filmů a hudby nepohybují příliš vysoko a pokud by šlo o podobnou cenovou relaci, určitě by mohlo jít o hodně lákavou nabídku. Kromě toho se podle tweetu na účtu Stadia dozvíme i které hry si vy službě budeme moci zahrát a v neposlední řadě nám potom tvůrci sdělí, kdy se do světa možné budoucnosti hraní budeme moci zapojit. Zajímavé určitě také bude sledovat, jestli se dozvíme něco více o odezvě, se kterou se budeme v případě Google Stadia potýkat. Právě latence a náročnost na připojení je totiž jedním z hlavních témat skeptiků, kteří službě zatím nepředpovídají žádný raketový start.

Je podle vás budoucnost hraní opravdu skrytá ve streamování, nebo zůstane i nadále na klasických konzolích a herních počítačových sestavách?

Váš názor Další článek: 4K obrázky ze sci-fi střílečky Rage 2 ukazují DOOM na steroidech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,