Konkurentka Siri od Microsoftu prý bude namluvena Cortanou

Určitě si pamatujete předchozí zprávy o tom, že MS chystá vlastní virtuální asistentku jménem Cortana. S tou podle všeho bude mít společného mnohem více, než jen jméno.

Můžeme-li věřit internímu zdroji Microsoftu, připravovaná hlasová asistentka s kódovým jménem Cortana bude namluvena nikým jiným, než…Cortanou. Tedy herečkou Jen Taylor, která je za hlas namodralé AI zodpovědná.

Pokud náhodou nepatříte mezi fanoušky sci-fi, pak vězte, že je Cortana umělá inteligence v sérii Halo, která je prostřednictvím hologramu přítomna napříč celou značkou. Poslední díl ukázal její značně lidskou stránku a je tedy zajímavé, jak se s její integrací do vyhledávače a virtuální asistentky Microsoft pošpásuje.

Prozatím se předpokládá, že se Cortana objeví v dubnové betaverzi pro majitele zařízení Lumia, samozřejmě zatím pouze ve Spojených státech. Později se dostane do vyhledávače Bing, aby v roce 2015 pokračovala do konzole Xbox One a nového systému Windows. Mezinárodní verze bude dostupná taktéž v roce 2015.

Diskuze (4) Další článek: Frogwares vyvíjí další díl hororu Call of Cthulhu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,