Konzole Nvidia Shield vyjde za týden a podstatně zlevní

Připravovaná přenosná konzole Shield od společnosti Nvidia se konečně dostává na trh. A zlevní.

Společnost Nvidia zná snad každý, kdo se alespoň trochu zajímá o techniku, jelikož vyrábí jedny z nejlepších grafických čipů na světě a většinou představují jednu technologickou pecku za druhou. Ovšem také si za své produkty nechají pořádně zaplatit, a to někdy neuvěřitelně přestřelenou sumu.

nvidia-shield2.png nvidia-shield5.png project-shield-open-left.png

Nikomu určitě neuteklo, že brzy na trh doputuje jejich nová přenosná konzole Nvidia Shield s operačním systém Android, která nabídne na své poměry nevídaný výkon: nejnovější procesor 1.9GHz Tegra 4 SoC, 5 palcový dotykový HD display a 2GB operační paměti. Nyní konečně známe i oficiální datum, které zní 27. června, tedy za týden.

Minulý měsíc Nvidia stanovila cenu 349 dolarů, což je samozřejmě značně přemrštěná hodnota, která odradila snad všechny potencionální zájemce. Naštěstí si to tvůrci včas rozmysleli a dnes představili novou, závěrečnou cenu sčítající 299 dolarů.

Když cenu porovnáme s next-gen konzolemi, tak se nemůžeme zbavit dojmu, že je stále nad rozumnou laťkou, ale na druhou stranu se zase jedná o velmi zajímavé zařízení, které si své zájemce určitě najde.

Zdroj: Geek

Diskuze (1) Další článek: Nový Thief se dostane také na PS3 a X360

Témata článku: , , , , , , , ,