Konzolím hrozí přehřátí, vám popáleniny. Na Switchi ani Steam Decku během veder nehrejte, varují výrobci

Kvůli vlně vysokých teplot v Evropě a Japonsku začaly Nintendo a Valve varovat před hraním na handheldech

Evropa v posledních dnech zažívá vlnu spalujících veder, i v Česku podle meteorologů může být tento týden až 37 stupňů Celsia. Právě tyto teploty jsou pro mobilní konzole škodlivé, hráči by v nich na zařízeních vůbec hrát neměli, varují Nintendo s Valve.

Jak upozorňuje japonská sekce Nintenda – i Japonsko je aktuálně zasaženo nebývalým vedrem – Switch dokáže správně pracovat jen v teplotách mezi 0 a 35 stupni Celsia. Jakmile je konzole vystavena vyšším teplotám, jako těm nyní panujícím v Evropě, může to zařízení způsobit problémy. 

„Hlavní jednotka se během nabíjení nebo provozu může stát horkou,“ varuje Nintendo a podotýká, že kontakt s rozpáleným zařízením může dokonce způsobit popáleniny na kůži, zvlášť pokud o sebe máte konzoli opřenou dlouhou dobu.

Podle Nintenda je k těmto jevům náchylný základní Switch, dále Switch Lite a Switch OLED. 

Podobně hovoří také Valve, které napsalo, ať hráči Steam Deck během těchto veder vůbec ven nenosí. I u něj jsou doporučované teploty mezi 0 a 35 stupni Celsia, jakmile je více, zařízení to pozná a začne omezovat výkon procesoru. V nejhorším případě se celý Stream Deck vypne, aby se ochránil před dalším přehřátím. 

Zdroj: Twitter ValveNintendo podpora

Diskuze (9) Další článek: LEGO vyrukovalo s další herní bombou. Tentokrát jde o model konzole Atari 2600

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,