KoprCon 2009 – setkání jak se patří

Kopřivnice se už tento víkend promění v ráj hráčů a sci-fi i fantasy fanoušků – přijeďte se podívat a setkejte se i s redakcí vašeho oblíbeného webu.

Je tomu už skoro půl roku, co jsem vás na stránkách Doupěte lákal k návštěvě poměrně malé akce s názvem CravataCon. Ostatně, menší propagaci a hlavně následnému zhodnocení jsem na webu věnoval poměrně hodně prostoru a rozhodně jsme svého rozhodnutí nelitoval – výborná atmosféra a kontakt s fanoušky byly tou nejlepší odměnou za práci, kterou na Doupěti odvádím. Stejně tak mi vlily energii do žil i pochvalné reakce na připravené přednášky, které však zdaleka nebyly jen moje – velký dík patří všem zúčastněným herním novinářům, fanouškům i vývojářům.

koprcon_01.jpg koprcon_02.jpg

Dost ale o minulosti, nastupuje žhavá současnost, nebo-li KoprCon. Stejně jako na CravataConu jsem pro vás dal dohromady herní linii, na jejíž přípravě se opět podílí většina redakce a zajímavá témata neberou konce – kupříkladu uvidíte první veřejné představení ArmA 2: Operation Arrowhead, futuristickou přednášku našeho mocného šéfredaktora o hraní v budoucnosti, přednášku o Star Wars: The Old Republic... Je toho zkrátka mnoho a pro lepší orientaci vám určitě poslouží i samotný program akce.

koprcon_art1.jpgJá bych totiž radši mluvil o hostech, kteří byli tak laskaví a přislíbili mi svou účast: mimo mě se budete moci setkat s takřka kompletní stálou redakcí Doupěte – jmenovitě s Karlem Kališem, Petrem Kolářem a Davidem Slámou. Nestojíme však v přednáškovém maratonu osamoceni – společníkem nám aspoň na chvíli bude i známý publicista a cestovatel Pavel Dobrovský, který přislíbil poutavým způsobem přiblížit filmy točené v enginech her, tzv. machinimy.

Mimo přednášek od novinářů se ale můžete těšit i na další velké překvapení tohoto ročníku – do Kopřivnice totiž přijedou i zaměstnanci Bohemia Interactive, autoři legendárního Flashpointu a neméně známé ArmA. Jejich přednášky vám vysvětlí, jak moc je složitá tvorba špičkové počítačové hry a jak již bylo zmíněno, ale kvůli významu by mohlo být podotknuto v každém odstavci, v první veřejné prezentaci vám představí ArmA 2: Operation Arrowhead.

Zdá se vám to pořád ještě málo na to, abyste vážili delší či kratší cestu až do Kopřivnice? Inu, musím se snažit ještě víc. Velkým lákadlem by se pro vás mohla stát Velká herní soutěž, v níž budete mít možnost vyhrát zajímavé ceny – ať už půjde o limitovanou edici ArmA 2, kterou věnovala Bohemia Interactive, několik starších pecek a inkoustem vonících speciálů z Doupěcích skladů, či o horkou novinku s názvem Dragon Age: Prameny, pokaždé bude o co stát a mohu slíbit, že nikdo neodejde tak úplně s prázdnou.

koprcon_03.jpg koprcon_04.jpg

Nejen hrami je však člověk živ a pokud máte rádi i fantasy a sci-fi, skoro bych se divil, pokud byste na Koprconu ještě nikdy nebyli – z význačných hostů jmenuji například Arnošta Vašíčka, populárního českého záhadologa, či Outpost 501. jednotky, Stormtrooperů ze světa Star Wars. K tomu připočítejte různé zábavné pořady, přednášky zapálených fanoušků a hlavně humorem našlapaný Galavečer, který vyústí v diskotéku a pařit se bude až do nedělního rána.

koprcon_05.jpg koprcon_06.jpg

Co víc dodat? Snad jen to, že Koprcon je skvělým místem pro příjemné strávení zajímavého víkendu a že vás všechny v Kopřivnici 27.-29. 11. rádi uvidíme. Nebudeme se bránit ničemu, klidně můžete jen tiše obdivovat naše geniální přednášky (ehm), rozpoutávat bouřlivou diskuzi, či si s námi sednout do jedné z útulných hospůdek, jichž je Kopřivnice plná. Je to snadné – stačí jen nakouknout na oficiální stránky, ideálně se zaregistrovat a přijet. My tam budeme. 

Diskuze (2) Další článek: Speciální edice Bioshock 2 s LP deskou

Témata článku: , , , , , , , , ,