KoprCon 2010: Oprašte světelný meč (pozvánka)

Osmý ročník víkendového festivalu pro fanoušky sci-fi, fantasy a her vás láká k návštěvě.

Milovníci fantastických světů se po roce opět sjedou do Kopřivnice. Osmý ročník víkendového festivalu pro fanoušky sci-fi, fantasy a her a příbuzných žánrů KoprCon 2010 bude od pátku 26. do neděle 28. listopadu hostit tamní ZŠ Milady Horákové. V sedmi programových liniích čeká na návštěvníky KoprConu zhruba 170 hodin programů zahrnujících vše od odborných i humorně laděných přednášek, přes hry a soutěže, diskuze, divadelní představení, herní turnaje, výtvarný workshop a mnoho dalšího.

koprcon_art1.jpg

S přípravou pak pomáhá i naše redakce, která si pro vás připravila nabitý třídenní program plný zajímavých přednášek, soutěží a besed. Potkat zde budete moci jak herní novináře, tak i vývojáře - mezi to nejzajímavější lze určitě zařadit obě přednášky našeho šéfredaktora Karla Kališe s názvy Obskurní japonské hry bez znalosti japonštiny a Wii vs Move vs Kinect.

Obskurní japonské hry bez znalosti japonštiny a Wii vs Move vs Kinect

Pozadu ale nezůstavají ani další členové redakce: Kuba Kovář vám poví, proč nesnáší Mafiu 2, David Sláma zase pofilozofuje o herní době a Petr Kolář se podělí o erotické pikantnosti ze života elektronických celebrit. Zapomenout nesmíme ani na Josefa Netrha a jeho pátou Civilizaci, stejně jako si zmínku zaslouží i všechny další přednášky. Nebo si snad chcete nechat ujít přednášku krásné Hany Šimečkové o fanartu ve hrách?

 

koprcon_03.jpg koprcon_11.jpg

"Snažíme se rok co rok nabídnou našim návštěvníkům něco nového a atraktivního. V letos bude takovou novinkou například minivýstava sběratelských předmětů nebo třeba prezentace Rebel Legion, což je skupina lidí v kvalitních kostýmech „těch hodných“ postav z Hvězdných válek,“ řekl David Macháček, který akci ve spolupráci se SFK Radegast Kopřivnice a Czech Star Wars Universe od jejího vzniku pořádá.

 

V nabitém víkendovém programu má největší prostor právě fenomén Star Wars (Hvězdných válek), na své si ale přijdou také milovníci Star Treku, fantasy světa a hry Warhammer, milovníci Japonska a tamní animace, ale také vyznavači počítačových, konzolových, tanečních i stolních her. Mezi hosty KoprConu bude i letos řada zajímavých osobností.

Lidé se budou moci potkat například se známým spisovatelem a záhadologem Arnoštem Vašíčkem

„Lidé se budou moci potkat například se známým spisovatelem a záhadologem Arnoštem Vašíčkem, který bude přednášet o svých pátráních po italských záhadách nebo s fenomenálním znalcem paleoartu Rostislavem Walicou, jenž bude v rámci vloženého DinoConu přednášet o kopřivnickém rodákovi, malíři pravěku Zdeňku Burianovi,“ uvedl organizátor akce.

 

koprcon_07.jpg koprcon_08.jpg

Letošní KoprCon se ponese také v duchu oslav. V programu se odrazí fakt, že na letošek připadá třicáté výročí premiéry filmu Star Wars: Impérium vrací úder, nebo že uběhlo 15 let od prvního uvedení seriálové série Star Trek Voyager. Slavnostní charakter bude mít také sobotní galavečer, na kterém bude slavnostně pokřtěn Star Wars Omnibus: Stíny Impéria. „Jde o výjimečnou událost. Je to první komiks ze světa Hvězdných válek vycházející v češtině po dlouhých osmnácti letech. Jsme rádi, že díky našim partnerům mohou být fandové Star Wars u toho, když jej zástupce vydavatele oficiálně vyšle do světa,“ řekl o premiéře 400stránkové komiksové knihy organizátor KoprConu.

 

koprcon_01.jpg

Pořadatelský tým KoprConu navíc stále ctí myšlenku, že program jen jednou z mnoha
tváří KoprConu a stejnou, ne-li větší, péči věnují vytváření příjemné atmosféry setkání
organizovaného „fanoušky pro fanoušky“.

Další informace: www.cswu.cz/koprcon; www.facebook.com/koprcon
Kontakt na organizátory: dam@cswu.cz; koprcon@email.cz; tel:+420 774 185 091

Diskuze (2) Další článek: Demo LBP2 příští měsíc

Témata článku: , , , , , , , ,