Koronavirus zasahuje do světa esportu, IEM v Katovicích bude bez diváků

Jedna z největším esportových událostí v naší blízkosti se letos podpoře fanoušků na místě těšit nebude. Kvůli šíření koronaviru budou tribuny prázdné.

Fanoušci esportových klání dostávají těžkou ránu. Jenom den před zahájením jednoho z největších svátků esportu totiž polská vláda rozhodla, že na místě podporovat hráče nikdo nebude. Hrozilo by totiž šíření nákazy koronaviru. Samotný organizátor ESL se o rozhodnutí dozvěděl až včera večer. 

"ESL respektuje toto rozhodnutí místních zástupců a pracuje na kontaktování všech hostů, majitelů vstupenek a médií,vyjadřují se organizátoři k situaci. Malou útěchou může být alespoň to, že peníze za veškeré vstupenky se kupcům vrátí. Jenom si budou muset boje svých oblíbenců vychutnat pouze v teple domova u streamovaného přenosu. Oba turnaje se z organizačního hlediska mají odehrát přesně podle původního plánu a kromě absence diváků by tak do programu nemělo rozhodnutí polské vlády nijak zasáhnout.

Pro pořadatele však půjde jistě o tvrdou ránu. Loňský ročník totiž přilákal 174 tisíc fanoušků z celého světa, jejichž absence rozhodně peněženku organizátorů nepotěší.

Diskuze (1) Další článek: The Dark Pictures Anthology láká trailerem na druhou příběhovou kapitolu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,