Koupě Cyberpunku 2077 pro Xbox One vám jej dostane i na Xbox Series X

Majitelé Cyberpunku na Xboxu One si s novou generací budou moci vychutnat hru v plné kráse a nezaplatí ani korunu navíc.

CD Projekt Red opět ukazuje, jak by se to mělo dělat. Svůj veleočekávaný projekt Cyberpunk 2077 vydá už na Xboxu One, ale hráče, kteří později přejdou na novou generaci konzolí nebude studio nutit k tomu, aby hru kupovali znovu na novou platformu. Místo toho si budou moci prostě zdarma stáhnout upgrade Cyberpunku a tím si ho vychutnat při maximálním využití výkonu své nové mašiny.

Nová generace Xboxu má nabídnout výrazně vyšší výkon než ta současná a není tak divu, že hra bude mít novou verzi pro silnější stroj. Není však standardem, že by se titul na dvou generacích prodával dohromady. CD Projekt Red chce ale očividně jít hráčům vstříc a tvrdí, že by nikdy neměli být nucení platit dvakrát za stejnou hru. Zkuste něco podobného říct Bethesdě až vydá Skyrim na next-genu. 

Zůstává zde otázka, zda to není jistá úlitba za to, že právě kvůli slabému výkonu konzolí (především Xboxu One) se údajně měl Cyberpunk zdržet. Není tak vyloučené, že CD Projekt stále bojuje s optimalizací pro staré modely a chce si tak udělat u hráčů plusový bodík pro případ, že vše nepůjde hladce. Ať už jde o vypočítaný krok, nebo vstřícné gesto, nemusíte alespoň přemýšlet, zda Cyberpunk pro svůj Xbox koupit už při vydání, nebo počkat až na novou generaci.

Hrálo by pro vás roli, kdyby se CD Projekt k podobnému kroku nerozhodl?

Diskuze (1) Další článek: Hráči RDR 2 přišli na to, jak zamezit smrti při pádu z výšky. Stačí zvracet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,