Kouzelnické Hogwarts Legacy boří rekordy na Steamu a Twitchi. A to oficiálně vychází až dnes

Pokud jste si připlatili za Deluxe edici, můžete nové RPG ze světa Harryho Pottera hrát už od středy. Běžný hráč svoji kopii dostane ale až dnes. I přes to už nyní vypadá Hogwarts Legacy jako obrovský úspěch. Daří se mu na Steamu a oblíbili si ho i diváci na Twitchi, čemuž určitě pomohl fakt, že za sledování streamů mohou dostat pár kosmetických doplňků do hry. 

Novinka od Avalanche si zapsala jeden z největších launchů pro singleplayerové hry na Steamu. Momentálně je na druhém místě za Cyberpunkem 2077 s 489 139 aktivními hráči v jednu chvíli. Na první místo ztrácí ještě více než polovinu. 

Úspěch sklízí i streamy na Twitch.tv. Tam Hogwarts Legacy v jednu chvíli sledovalo 1 253 916 uživatelů podle statistik na Twitch Trackeru. Momentálně je stále nejsledovanější kategorií. Přeskočila i Just Chatting, které většinou najdete právě na prvním místě. 

To všechno i přes veškerou kontroverzi, která se rozběhla kvůli názorům autorky J. K. Rowlingové. Výzvy k bojkotu hry očividně nezabírají, ale už se objevily případy, kdy se komunita brojící proti Hogwarts Legacy sama stala šikanátorem. Vypadá to ale, že na české scéně tento problém zatím žádný ze streamerů nemusel v takovém měřítku řešit.

Zdroj: Videogameschronicle.com

Diskuze (11) Další článek: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom je první hra, kterou Nintendo zdraží. Nebude to tak u každé novinky, tvrdí vydavatel

Témata článku: , , , , , , , , ,