Král Artuš vyráží do boje

Legenda o králi Artušovi nepřestává být ani za ta léta být ohraná. Ba pravé naopak, pokaždé se najde někdo, kdo si ji vezme, prozkoumá ze všech možných stran a úhlů a na toto téma – byť třebas v trošku jiné variaci - vytvoří buďto film nebo hru. Jestliže tedy máte rádi příběhy o odvaze a středověké obrovské bitvy, nezapomeňte si do žebříčku očekávaných herních počinů dopsat budovatelskou strategii King Arthur.

KingArthur_01.jpg KingArthur_02.jpg

Vaším „písečkem“ se stane mystická Británie v období raného středověku. Přesně řečeno v době, kdy Král Artuš usedl na trůn (potom, co z kamene vytáhne bájný meč Excalibur, abychom byli přesní). Po vládě jeho předchůdce, Uthera Pendragona se celá země ocitá v troskách a bídě. Na vás pak bude vybudovat známý spolek Rytířů kulatého stolu, postavit si legendární hrad Kamelot a především pak sjednotit svou zemi avyšvihnout ji tam, kam patří – mezi elitu. Tyto cíle však nebude lehké splnit. Navíc se proti vám později postaví pradávné síly zla, s nimiž není radno si zahrávat.

VIDEO: 605 'King Arthur - trailer'

Dobytí všech 40 provincií a sjednocení jejich vládců prověří vaše královské schopnosti až na maximum. Každopádně se ale dočkáte velkolepých epických bitev s tisícovkami vojáků, které se odehrávají v realtime čase (lze ovládat celou armádu či svého hrdinu). Skvělý grafický engine se navíc stará o to, aby se z nich staly hotové vizuální hody. Stačí se podívat na přiložené screenshoty, kde je nádherně zobrazena krajina ostrovního království. Zahrát si budete moci jak dynamicky se měnící singleplayerovou kampaň o šesti epizodách, tak i multiplayer buďto přes LAN nebo internet.


KingArthur_08.jpg KingArthur_09.jpgKingArthur_03.jpg KingArthur_04.jpgKingArthur_05.jpg

Zdroj: Worthplaying

 

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Strategie | RTS
Výrobce: Krome Studios
Váš názor Další článek: Galerie: X-Blades

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,