Král silnic

Milujete vůni benzínu a libujete si v ohlušujícím řevu motoru? Tak to můžete být buďto zarytý motorkář anebo stejně zarytý trucker. Ptáte se kdo že je to ten "trucker"? Inu, to je po anglicku (mimo jiné) "řidič nákladního automobilu", aneb trucku. Zvláštní to sorta lidí, ne nepodobná té motorkářské sortě. Na rozdíl od nich ale raději poslouchá country a nelpí tolik na kůži. Tak tedy, staňte se truckerem! (alespoň virtuálně).
Právě to vám umožní připravovaná německo/ruská hra jménem King of the Road (Král silnic). Honosí se přívlastkem "akční simulace" a hodlá to beze zbytku splnit. Čeká v ní na vás více než 200 km silnic, vedoucích hlubokými kaňony i vysokými horami, budete projíždět temné lesy a přejíždět rozlehlá jezera, stejně tak jako krásná pohoří. Navíc bude hra ukrývat dalších "tajných 50 km", které však budou údajně určeny pouze pro největší machry a "sebezabijáky", navíc nebude nijak lehké je objevit.

Všechny tyhle vzdálenosti vám umožní King of the Road projet celkem s osmnácti stroji nejrůznějších velikostí (samozřejmě relativně, protože v této kategorii jsou to všechno obři) a značek. A jestli se bojíte, že byste nezvládli řazení u těchto gigantů (protože co vím, někteří mohou mít až kolem patnácti řadících stupňů), můžete vychladnout, jelikož bude vždy přístupná volba "automatické řazení".

King of the RoadKing of the Road

King of the RoadKing of the Road

A aby toho nebylo málo, budete muset navíc, jako přepravce nejrůznějších nákladů (a bude toho hodně, co budete moci, nebo spíše muset, převážet - od nejrozmanitějšího textilu a elektroniky přes motory a okenní tabule až po zubní pastu) čelit zákeřné konkurenci, která nebude váhat využít mafie, či dokonce podplácení policie. Nebude snadné uniknout ani přesto, že budete moci být vybaveni nejrůznějšími zlepšováky, jako přídavný raketový motor (vskutku!), detektor radarů či neprůstřelné sklo (tady jasně vidíte, jak může být tato profese nebezpečná). Nakonec ale stejně bude nejvíc záležet jen a jen na vás, resp. vašich řidičských dovednostech.

Úkolem v každé misi bude samozřejmě dovézt daný náklad na dané místo v daném čase. A mezitím si také vybudovat největší a nejsilnější organizaci pro přepravování nákladů. Někdy prostě nezbude, než si přivydělat nějakým tím nevinným pašováním, řekněme pár pěkňoučkých nablýskaných diamantů, nějaké ty zbraně, sem tam možná i špetka hašiše či jaderného odpadu, v podstatě ale nic nebezpečného ;). Alkohol a další tekuté chemikálie snad ani není nutné zmiňovat, to je přeci samozřejmost pro každého správného podnikatele.

King of the RoadKing of the Road

King of the RoadKing of the Road

Hru bude publikovat a částečně i vyvíjet německá společnost Ascaron (viz. nedávný článek o strategické hře Patrician II), a to ve spolupráci s ruskou společností 1C. Zástupci obou těchto firem shodně tvrdí, že by z King of the Road chtěli mít nejlepší akční truckovou simulaci na evropském trhu. Proto se také snaží o maximální realismus (změna počasí, denní doby) ale i snadnou ovladatelnost. Hra bude samozřejmě plně podporovat všechny nové 3D technologie, a to až do rozlišení "docela ucházejících" 1600x1200. Nebude chybět multiplayer, který bude zahrnovat celkem tři různé módy (Truck-Ball, Race-Track a Off-Road, každý si myslím dokáže domyslet jejich "princip"). Hardwarové nároky budou dle mého názoru odpovídat zaměření hry - PII 350MHz a 64MB RAM. Hra poběží ve Woknech od verze 98 výše.

Datum vydání zatím nebylo oznámeno, můj skromný odhad ale je, že do podzimu bude hra venku.

King of the RoadKing of the Road

King of the RoadKing of the Road
Diskuze (10) Další článek: Vyhrajte hru dle vlastního výběru!

Témata článku: , ,