Krásy Chicaga v ultra rozlišení aneb Watch Dogs na steroidech

Vizuální stránka městské akce Watch Dogs budí značně rozporuplné reakce, pravda je ale trochu někde jinde. Pokud se na to totiž jde správně, jedná se o vizuálně bombastickou podívanou.

Svou premiéru si Watch Dogs odbylo ve vizuálně působivém demu, které se nakonec ukázalo být spíše grafickou fantazií Ubisoftu, než reálnou ukázkou výsledných kvalit. Ačkoliv výsledek v žádném případě nevypadá špatně, downgrade je znát a v některých případech i dost výrazně.

Titul běží na grafickém enginu Disrupt, který byl od podlahy vytvořen právě pro Watch Dogs. Ubisoft si však vypůjčil některé prvky i ze svých jiných enginů. Série Assassin's Creed (AnvilNext engine) propůjčila hře mechanismy otevřeného světa, Far Cry (Dunia engine) přidalo simulaci vegetace a umělé inteligence. V zásadě však jde o engine nový..

Bohužel technologie osvětlení a stínování má jednu zásadní nevýhodu. Při jasné denní době vytváří velmi zesvětlené barvy a obraz ztrácí hloubku z nedostatku stínů a odlesků. Právě proto je titul ve své nejlepší formě za nočního deště, kde se naplno projevuje procedurální simulace vody a odlesků, která vytváří nádherně objemný a na detaily bohatý obraz hodný slovíčka next-gen.

iJ7XbjOb7jS2W.jpg

To však neznamená, že nelze být chytřejší. PC verze už nyní nabízí celou řadu manuálních hacků (hehe), které zlepšují výslednou kvalitu obrazu v několika směrech. Třešničkou na dortu je pak rozlišení 4K. Ve výsledku tak dostanete jednu z nejlépe vypadajících her současnosti. Nevěříte? Tak se dívejte.

a70cM4y - Imgur.png ibhA2EBRgLO8xY.jpg ibwa37RFxWosz7.jpg
I ve dne dokáže titul graficky překvapit, stačí si jen umět pohrát s nastavením
iGTxhTIlvpJyS.jpg
Vegetaci si Watch Dogs vypůjčilo ze série Far Cry.

i9DOq7JlNbq6B.jpg ibdjE1xrREYcYX.jpg iQRqFMK9cQCPh.jpg

watch_dogs2014-05-2412dul8.jpg
Procedurální odlesky a simulace vody (kapek) dělá z deštivého počasí neopakovatelný zážitek.

i083oLMCeunOn.jpg ib1qxpznC47gxj.jpg ibeUVSa6uEVoWj.jpg
ibi0Evax57UdXf.jpg ibksmNV8Jquail.jpg ibsWH7Wk93iftK.jpg

iR1noIIvykfNC.jpg
Člověk, zodpovídající za simulaci vody, si zaslouží tučný šek. Voda je ve hře totiž jednou z nejhečích, kterou jsme za poslední dobu ve videohrách viděli. I GTA 5 se má co učit.
i4N55W8zcGJDY.png ibycgtGIRJR6g8.jpg n99KwBL - Imgur.png
pAtMysc - Imgur.png wdogs4.jpg
4K rozlišení se postaralo i o textury, které jsou ostré jako břitva. Oproti originálu rozhodně krok kupředu.
ib1oMl3OA3RaV1.jpg
A na závěr menší momentku...

Všechny screenshoty byly pořízeny z upravené PC verze hry. Co na výsledek říkáte?
 


 

 


 

 

Diskuze (19) Další článek: Liveplay: hrajeme městskou akci Watch Dogs

Témata článku: , , , , , , , ,