Krátký příběh čtenáře o nakupování her na inzerát podruhé

Včera jste si na našich stránkách mohli přečíst krátký příběh, který nám poslal zklamaný a rozhořčený čtenář, okradený při nakupování  her na inzerát. Bohužel v průběhu dne vyšlo najevo, že dotyčný podvodník, který v inzerátech nabízí originální hry za příznivé ceny a potom rozesílá něco úplně jiného, se nezastaví ani před dalšími špinavostmi. Na přání autora zmíněného příběhu jsme uvedli i jméno a email dotyčného podvodníka. Následně ale došlo k zjištění, že tyto kontaktní údaje jsou dalšími podvodem, který měl za cíl pošpinit dobré jméno jedné z významných osobností české herní scény. Proto jsme článek dočasně stáhli a nyní jej vydáváme v upravené podobě. Není k tomu příliš co dodat, kromě toho, že stejně jako je Internet největší vynález naší doby, dokáže být i nejsilnější zbraní pro nechutné podvodníky, kteří by zasloužili trest větší než malý.

Lukáš Codr z Vogel Burda Communications nemá s celým případem nic společného – až na zneužití jeho jména (byť ve zkomolené podobě) zmíněným podvodníkem. Od aktivit tohoto podvodníka se tvrdě distancuje a zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele. Za způsobené problémy se mu tímto omlouváme.

Upravený text původního článku:

Důvodem k  napsání tohoto všeho je má čerstvá, bohužel špatná zkušenost s kupováním zajíce v pytli,ale popořádku. Je mi jasné, že tento případ není jediný, jistě je mnoho nepoctivců, co nabízí vypálená CD za čísla dobíjejících kupónů či platbu předem - a přitom nemají zájem cokoli poslat.V takovémto případě se však s rizikem počítá, ale když už člověk kupuje originál a stane se mu to co mě….

Jako mnoho z nás, jsem člověk studující a ne zrovna moc majetný, avšak pařením dosti posedlý. Ceny originálních her u nás jsou myslím všem dobře známé, a tak není divu, a určitě nejsem sám, kdo se snaží sehnat hry levněji, samozřejmě originály a ne „záložní kopie“. Když pominu různé akce a slevy na starší hry či budgetové tituly, tak mi zbývají buď bazary nebo soukromé inzeráty na nějakém inzertním webu. Touto formou jsem nakupoval již několikrát a řekl bych, že i vcelku úspěšně. Sice jednou jsem si objednal pár her z bazaru, předem  jsem se ujistil, že krabice a manuály jsou v dobrém stavu, avšak po doručení byla realita trochu jiná … Ovšem alespoň přišlo to, co jsem si objednal a ne jako nyní…

Někdy minulý týden jsem na jarmarku zahlédl inzerát, kde jistý člověk nabízel čerstvou gamesu Posel smrti, za velice slušných pět set kaček. No neváhal jsem ani minutu a už posílal mail. Měl jsem štěstí, (opravdu?…) hra ještě byla a údajně v perfektním stavu, jednou hraná. Po tomhle zjištění již nedočkavě letěla má adresa prodávajícímu. Zhruba po týdnu čekání jsem se konečně dočkal a plný optimismu vyrazil na poštu, kde na mě čekal vytoužený balíček. S úsměvem jsem vyplácl pětikilo a v duchu si gratuloval k výhodné koupi. Ovšem po příchodu domů a rozbalení balíku mě zalila vlna vzteku: místo Posla smrti na mě vykoukla hra s názvem Hostile Waters (alespoň že to byla česká verze … :) ). Nejprve jsem doufal v omyl a koukl do pošty, ale ne, v mailu opravdu bylo napsáno, že chci Posla smrti, takže jsem ihned napsal onomu člověku, že mi asi omylem poslal něco jiného… Avšak jsem to ale naivka,že?

Onen dotyčný se samozřejmě nespletl, ale zcela záměrně mi poslal hru za dvě stovky. Ani po pár dnech čekání nepřišla žádná odpověd, takže mou reakcí je tento krátký článek. Na závěr bych snad jen dodal,že je mi líto, že se mezi námi najdou takoví nepoctivci, kteří takto nestydatě vydělávají. Kdoví, kolik lidí přede mnou se už nachytalo a snad tímhle někomu pomůžu aby nedopadl stejně jako já…

Váš názor Další článek: Česká profesionální hráčská scéna a Českomoravský Svaz Progamingu

Témata článku: , , , , , , , , , ,