Kratovi chyběl jenom kousek od vyškrtnutí z God of War

Ikonický drsoň z bájného Řecka málem dostal pro severskou část série stopku.

Cory Barlog prozradil další zatím neodtajněné informace o vývoji God of War a tentokrát fanouškům sdělil opravdovou bombu. Kratos totiž druhou šanci ve svém životě vůbec dostat nemusel. Jeho cesta mohla skončit spolu s Řeckou trilogií. Velká část vývojářů totiž volala po jeho odstranění. Nakonec k němu ale nedošlo a Kratos s Atreem dostali základ na pěknou řádku dalších her.

"Hodně lidí si stálo za tím, že je potřeba se Krata zbavit. Říkali, že je otravný a má to už za sebou. Opravdu ho už neměli rádi. Chtěli radši něco nového. Stálo nás to hodně přesvědčování, abychom prosadili jeho setrvání v sérii," prozradil vedoucí vývoje. Klíčovým bodem pro záchranu Krata bylo mimo jiné i představení Atrea jako jeho pomocníka. Vytvoření vztahu s vlastním synem mu totiž dodávalo nový rozměr. 

Nakonec se ukázalo, že zůstat u ikonického válečníka, který je chodícím symbolem série, bylo správné. God of War se stal jednou z nejúspěšnějších her v historii platformy s prodeji přes deset milionů kopií a momentálně se údajně už pracuje na jeho pokračování.

Váš názor Další článek: Červencové PS Plus hry zdarma potěší fotbalisty i závodníky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,