Kritici rozdali ceny za letošní E3

Ceny herních kritiků za to nejlepší na E3 byly rozdány, což v praxi znamená tlustou čásru za letošním ročníkem losangeleské výstavy. Pokud vás zajímá, kdo všechno (nebo co všechno) byl v jednotlivých kategoriích nominován, seznam naleznete zde.

Cenu za nejlepší show E3 si podle očekávání odneslo Nintendo za představení handheldu 3DS. Ostatně, když naženete mezi novináře desítky sympatických slečen, lze jen těžko prohrát. Nejlepší originální hra pro změnu připadla Kinectové taneční hříčce Dance Central, která nevypadala v pohybu vůbec špatně.

Nejlepší konzolovou a akční hrou se stalo Rage od id Software a fanouškům nezbývá než doufat, že to vývojáře konečně donutí k dokončení a hlavně vydání titulu. Cenu za nejlepší handheldovou hru si připsal nový God of War - Ghost of Sparta - jemuž to snad ani nejde nepřát.

Na stolních počítačích zase zaválel Portal 2, jenž získal i cenu za nejlepší akční adventuru, a který slibuje desítky hodin intelektuálně náročné zábavy. Nejlepším hardwarem E3 se logicky stalo 3DS, od něhož si hodně slibuje nejen Nintendo, ale především hráči.

Zbytek cen už vezmeme hezky šupem. Nejlepším RPG bylo vyhlášené Star Wars: The Old Republic, nejlepší bojovkou Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds (já jsem to přál novému Mortal Kombatu), nejlepší závodní hrou Need for Speed: Hot Pursuit, nejlepší sportovní hrou NBA Jam, nejlepší strategií Civilization 5, nejlepší sociální/casual hrou Rock Band 3, nejlepší pohybovou hrou opět Dance Central, nejlepší multiplayerovým titulem Assassin's Creed: Brotherhood a konečně speciální cenu za audiovizuál dostal Rage.

Zdroj: Game Critics Awards

Diskuze (1) Další článek: Galerie: Castlevania: Harmony of Despair

Témata článku: , , ,