Kterou hru nadělit pod stromeček? – průvodce ideální koupí

Počítačová hra jako dárek se stává klasikou, ovšem je obtížné vybrat kousek, který se obdarovanému skutečně zalíbí, stráví u něj hodiny radosti a nádavkem při rozbalování nadšením poskočí do výše vánoční hvězdy na nazdobeném stromku. Co se letos urodilo a jaké dřívější tituly lze koupit za výhodnou cenu, se dozvíte z našeho článku.
Kapitoly článku
  • Úvod
  • Výhodné koupě, online hry

Výhodná koupě – do kapsy hluboko a high-end PC v nedohlednu

Objednejte si na shop.doupe.cz

City Life Deluxe
    PC: 299,- Kč

City Life Deluxe

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 1,5 GHz, 64MB grafická karta GeForce 4Ti nebo Radeon 8000, 4 GB na HDD

Zapomeňte na Sim City a jeho rozporuplný a předražení pátý díl s názvem Společnost. City Life rovněž umožňuje vybudovat si svou vlastní metropoli a navíc přidává nutnost starat se o jednotlivé společenské třídy a udržovat mezi nimi vyváženy vztah. Verze Deluxe navíc za příznivou cenu přidává stovku nových budov, editor a možnost přehrávání vlastního soundtracku během hry. Pro skalní budovatele jasná volba.

ScreenShot 1 ScreenShot 2 ScreenShot 3

Objednejte si na shop.doupe.cz

The Elder Scrolls IV: Oblivion GOTY
    PC: 899,- Kč
    Xbox 360: 1 599,- Kč

The Elder Scrolls IV: Oblivion (Game of the Year Edition)

Žánr: Akce
Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Minimální konfigurace: Pentium 2 GHz, 512 MB RAM, 4,5 GB HDD
Napsali jsme: Recenze - Oblivion, Shivering Isles, Knights of the Nine

Hra roku 2006 si vysloužila svůj titul díky obrovskému fantasy světu plnému dobrodružných možností. Edice GOTY v sobě zahrnuje povedenou expanzi Shivering Isles, takže hráči mohou prohánět a trénovat svého hrdinu po magických pláních celé měsíce a stále nalézat novinky. Ačkoliv jde o čtvrtý díl, díky novému příběhu není Oblivion omezen pouze na znalce série The Elder Scrolls. Hraní si žádá pouze jeden předpoklad – spoustu volného času.

  

Objednejte si na shop.doupe.cz

Max Payne Antologie
    PC: 230,- Kč

Max Payne Antologie

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 1 GHz, 256 MB RAM, 1,6 GB na HDD, 32 MB grafická karta
Napsali jsme: Recenze - Max Payne, Max payne 2

Krvavý thriller, který na obrazovky počítačů přinesl zpomalení času bullet time v době, kdy jej zpopularizoval filmový Matrix, se vrací se svými dvěma díly za cenu, které nelze odolat. Dospělý příběh stylu noir plný násilí prezentovaný skvěle namluvenými komiksovými kresbami doprovázel v obou částech živelnou akci plnou kulek a absence přemýšlení. Škoda jen krátkosti obou dílů, nicméně jako novoroční jednohubka ideální i po letech.

Max Payne 2  Max Payne 2  Max Payne 2

Objednejte si na shop.doupe.cz

Polda 1 - 5
    PC: 450,- Kč

Polda 1 – 5

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 800 MHz, 64MB RAM, 64 MB grafická karta, 300 MB na HDD
Napsali jsme: Recenze - Polda 3, Polda 4, Polda 5

Policista Pankrác se za léta své existence stal stálicí na poli českých humorných adventur. Pokud jste se nesetkali s žádným dílem nebo vám ve sbírce některý z nich chybí a nepožadujete od hry špičkové technické zpracování, pak je zde balík všech pěti dílů za lákavou cenu.

  

Objednejte si na shop.doupe.cz

Prince of Persia trilogie
    PC: 520,- Kč

Prince of Persia Trilogie

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 1 GHz, 256 MB RAM, 64 MB 3D grafická karta, 2 GB na HDD
Napsali jsme: Recenze - Sands of Time, Warrior Within, Two Thrones

Tři vynikající klasiky žánru, které se zasloužily o znovuzrození 3D plošinovek a fenoménu Perského prince – ty všechny hráč obdrží v jednom balení za příznivou cenu. Zatímco první díl jako by vypadl z pohádek tisíce a jedné noci, pokračování již potemní a dá mnohem více zabrat mozkovým závitům při plnění rozličných prostorových hádanek, aby série gradovala temným třetím dílem. V něm se princ utká se svým temným já. Dokážete mu pomoci ve snové grafice, jež má co říct i v dnešní době DirectX 10 efektů a navíc je příjemně rychlá?

  

Objednejte si na shop.doupe.cz

Sam & Max: Season 1
    PC: 699,- Kč

Sam & Max: Season One

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 800 MHz, 256 MB RAM, 32 MB 3D grafická karta, 80 MB na HDD
Napsali jsme: Recenze

Série šesti kratičkých dílů patří snad k jediným pokusům o epizodické vydávání her, které skutečně zaznamenalo úspěch. Krabicová verze přináší kompletní první sezónu humorného dobrodružství detektivní dvojky psa s nervním králíkem a oproti stažitelné podobě zahrnuje také plakát, video z tvorby hry, artworky a soundtrack ve formátu mp3. Pro milovníky neortodoxních adventur jasná volba.

  

Online dárky – Silvestr ve společnosti virtuálních přátel

Objednejte si na shop.doupe.cz

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar Gold
    PC: 1 299,- Kč

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar Gold

Žánr: Akce
Platforma: PC
Minimální konfigurace: Procesor 1,8 GHz, 512 MB RAM, 7 GB na disku, připojení k Internetu
Napsali jsme: Recenze

Takřka ekvivalent World of Warcraft ze světa Tolkienovi Středozemě. Shadows of Angmar se ale soustřeďuje více na výpravu příběhu a roli společenstev, které tvoří samotné skupiny hráčů – několik kamarádů, kteří se stejně jako hobiti v knize vydávají čelit temnotě pána zla Saurona. Zápletka nekopíruje knihy, ale protíná je v klíčových bodech, jako například při střetnutí s Aragornem v Hůrce apod. Hráč může samozřejmě nechat příběh příběhem a věnovat se klasickému cvičení herních povolání, zabíjení monster, plnění stovek rozličných questů nebo netradičnímu PvP v podobě módu Monster Play. Stejně jako v případě World of Warcraft, i zde je nutné aktivovat přibalených pětačtyřicet dnů hraní klasickým předplacením kreditní kartou nebo kupónem.

  

Objednejte si na shop.doupe.cz

World of Warcraft Battlechest
    PC: 899,- Kč
    Figurky: 699,- Kč
    Kšiltovka: 499,- Kč
    Podložka: 199,- Kč
    Samolepky: 199,- Kč
    Stolní hra: 899,- Kč

World of Warcraft Battlechest

Žánr: Akce
Platforma: PC, Mac
Minimální konfigurace: Procesor 1,0 GHz, 512 MB RAM, 32MB grafická karta, 10 GB HDD
Napsali jsme: Recenze - World of Warcraft, The Burning Crusade

Tam, kde by byla popularita běžné online hry již za zenitem, World of Warcraft kulminuje přidáváním stále nového obsahu a neopadajícím zájmem hráčů. Ani tři roky po vydání není pozdě začít. Balení Battlechest přináší jak původní hru, tak rozsáhlou expanzi The Burning Crusade i s doprovodnými tištěnými příručkami, jež dobrodruhy detailně provedou světem mečů a magie. N2kolik posledních patchů implementovalo do hry zásadní změny – například začínající postavy nabírají zkušenosti mnohem rychleji, než tomu bylo dříve, a tak mohou snadněji dosáhnout na hráče, kteří se fenoménu věnují již nějaký ten rok. Pokud však budete chtít World of Warcraft komukoliv nadělit pod stromeček, nezapomeňte si přikoupit šedesátidenní herní kupón nebo si předplatit hraní pomocí kreditní karty. Battlechest sice obsahuje třicet dní hry zdarma, nicméně ty se aktivují až po regulérním předplacení titulu na další dobu.

  

Kapitoly článku
  • Úvod
  • Výhodné koupě, online hry

Témata článku: , , , , , , , , , , ,