Kulič – deathmatch z české kuchyně

Dnešní hra, kterou vám představíme je asi zatím tou nejlepší hrou zaměřenou čistě na deathmatch. Nejlepší je z toho důvodu, že těchto her u nás moc není, a vlastně nevím, zdali není jediná tohoto typu. Čekají nás hektolitry krve, spousta zbraní, bezva grafika. Jste-li milovníky rychlých akcí ala Q3A, ani chvíli neváhejte, taková skvělá hra tu dlouho nebyla.
Dnešní hra je deathmatch do nejmenších detailů se vším všudy – spousta zbraní, medkitů, bonusů apod. Za jejím vytvořením stojí tým jménem Hippo Games (www.prog.cz/hippo). Hra, kterou si můžete stáhnout, není ještě finální, je to verze 0.70, avšak ta je nesmírně dobře hratelná až na pár malých chybiček.

Kulič, toť název této zajímavé hry. Nevím, co autory této hry vedlo k tomuto názvu, ale budiž. Dejme se tedy do hraní. Ještě než tak učiníte, doporučím vám spustit setup, ve kterém se dají nastavit celkem důležité věci, jako je například počet barev, rozlišení, antialiasing apod. Jakmile takto učiníte, můžeme se do hry směle pustit.

KuličKulič

Hned na začátku na vás vybafne hlavní menu. Zde máme několik celkem jasných voleb – více hráčů, proti počítačům, ukázka, nastavení, konec.

Více hráčů – zde si můžeme zvolit některý ze způsobů hry, jak hru hrát – po lokální síti (COM 1), po internetu (protokoly IPX, TCP/IP).

Proti počítačům – hra s počítačem ovládanými protivníky (boty). V tomto menu si můžete dále nadefinovat takové věci jako je počet hráčů (těch je max. 19), obtížnost a mód hry. Ty jsou tu dva – „pojďte si pro mě“ nebo „všichni proti všem“.

Ukázka – za tímto názvem se skrývá jakési demo, kde se demonstruje způsob hry.

Nastavení – na tomto místě si můžete nastavit své jméno, váš obrázek, dobu hraní – noční/denní a velice důležitá je mapa. Na výběr jsou zatím dvě, ale snad s postupujícím, časem přibudou další, ale ty si můžete vytvořit i vy sami.

Konec – návrat do Windows

Zvolme si tedy některý ze způsobů hry a už konečně začněme :-). Objevíte se na vámi zvolené mapě a na svou postavu se díváte seshora, něco ve stylu starého dobrého GTA. Dlouho se moc nerozhlížejte a pusťte se do akce. Váš úkol je jasný – mít co největší počet fragů.

KuličKulič

K tomu, aby jste byli nejlepší tu máte několik výborných zbraní:

Názvy jsem ponechal původní tak, jak jsou uvedeny v nápovědě.

Kuličnikov 23-M – těžký kulomet

Mrazák 45mm – tato zbraň nepřítele zpomalí a odebere mu několik životů

Granátomet G-1 – co víc dodat?

Polní plamenomet – touto zbraní můžete protivníky usmažit k smrti

Eliminátor Turbo – jakási kyselinová zbraň, která protivníka rozleptá

Brok 2 hlaveň – klasická brokovnice, velice účinná

Panzerfaust – velmi ničivá zbraň, ale dlouho se nabíjí

Dále máme ve hře nějaké bonusy jako je zneviditelnění, zrychlení střelby, štíty, steroidy apod.

KuličKulič

Ve spodní části obrazovky máte zobrazovány informace o tom, jaký máte počet nábojů, aktivní zbraň, vaše zdraví, štíty samozřejmě počet fragů. V pravém horním rohu jsou informace o tom, co se stalo, co jste sebrali, koho jste zabili.

Hra se snaží mít co nejmenší nároky na výkon vašeho pc, prý funguje i na 486. To je způsobeno samotným enginem, který je rychlý. Grafika je sice 2D, ale opravdu pěkná. S hudbou a zvuky je na tom hra také skvěle.

Závěr si jistě vyvodíte sami – Kulič je na nejlepší cestě stát se velice kvalitní free hrou. Pokud vývoj bude zdárně pokračovat jako doposud, máme se určitě na co těšit. Z toho všeho, co hra umí bych tipoval, že do pěti měsíců, možná i méně, bude dokončena a my si ji budeme moci dopřát v celé své kráse.

Download (2,4 MB) zde, VypalCD zde.

Diskuze (7) Další článek: Krásný v každém detailu, dokonalý jako celek

Témata článku: , , , , , ,