Kvalifikace na World Cyber Games 2006 spuštěny

World Cyber Games (WCG) je nejvýznamnější a největší světovou událostí v počítačových, konzolových a mobilních hrách. Každoročně se konají národní kvalifikace v takřka sedmdesáti zemích světa, které vyvrcholí Národním finále a vítězové reprezentují svou zemi na celosvětovém finále, které se v tomto roce koná v italské Monze. Česká republika se do rodiny WCG připojila již v roce 2002 a nebude chybět ani letos. Pořadatelem World Cyber Games 2006 v České republice a na Slovensku je společnost Allstar Entertainment, s.r.o.

Kvalifikace

Letošní kvalifikace proběhnou formou turnajů v rámci internetových kaváren. Byly vybrány ty nejlepší internetové kavárny z celé České republiky, celkem jich je 17, pro hráče je tak připraveno kvalitní zázemí. Hrát se bude celý srpen, přičemž každá hra (Counter-Strike 1.6, Warcraft 3: The Frozen Throne, Starcraft Broodwar, Need For Speed: Most Wanted, FIFA 06) má dva kvalifikační termíny. Z každého turnaje postoupí 4 hráči/týmy do Národního finále, které se uskuteční 9.-10. září v pražské herně BattleZone.

 

O co se hraje?

Soutěží se o postup na celosvětové finále World Cyber Games v italské Monze, které se koná 18. až 22. října 2006, hráči zde budou soutěžit o 435.000 USD, což je téměř 10 milionů korun. Mimo to budou měřit své hráčské kvality s těmi nejlepšími hráči z celého světa. Letošního ročníku WCG se bude účastnit přes 700 hráčů ze 70 zemí světa, včetně 9 hráčů z České republiky.

Podrobnosti o způsobech registrace jsou k dispozici na oficiálních stránkách www.worldcybergames.cz

Váš názor Další článek: Jak se daří titulům od Nintenda u nás

Témata článku: , , , , , , , , , ,