Květnové Doupě: Vikingská strategie Northland ZDARMA!

Počínaje dneškem můžete na stáncích celé ČR objevit další číslo časopisu Doupě, z jehož obálky vykukuje očekávané RPG The Elder Scrolls 4: Oblivion. 100 stran čtení v sobě tentokrát zahrnuje i exkluzivní informace o české akci El Matador, stejně jako nadílku čerstvých recenzí her Empire Earth 2, Splinter Cell: Chaos Theory nebo SWAT 4. A aby toho nebylo málo, přinášíme na DVD plnou verzi výborné vikingské strategie Northland.
Kapitoly článku

S koncem dubna přichází i páté číslo časopisu Doupě, jehož útroby o rozsahu 100 stran opět nabízejí aktuální a originální čtivo ze světa počítačových her. Jak se stalo zvykem, i tentokrát si můžete Doupě pořídit ve dvou verzích - jako samostatný časopis za pouhých 29 Kč, nebo také s DVD přílohou (a plnou hrou zdarma) za 79 Kč. Pojďme se ale raději podívat, co vše nové číslo nabízí.

Předplaťte si Doupě a získejte v naší speciální akci jednu z dvojice her Syberia 2 a Ground Control 2: Operace Exodus ZDARMA!

Obálka pátého čísla je ve znamení očekávaného RPG The Elder Scrolls 4: Oblivion

Northland CZ: Nejlepší vikingská strategie ZDARMA

Netradičně začneme náš přehled pohledem na DVD přílohu Doupěte, které v sobě skrývá skvostnou strategii Northland v české verzi (a to včetně dabingu). Nástupce populární série Cultures přináší nejen strhující kampaň, kterou zpestřuje přítomnost RPG prvků, ale také 8 bonusových herních map. Hračičky potěší komplexní editor map i stáří hry - Northland se do obchodů v ČR dostal teprve v loňském roce, a tak kromě obecných předností přináší i příjemné, téměř pohádkové vizuální zpracování. O kvalitě hry navíc hovoří příznivé hodnocení českých i zahraničních magazínů - na Doupěti hra obdržela známku 7,5, servery Avault nebo GameZone ocenili Northland známkou 80 %, respektive 85 %.

  

Ale teď už se vrhněme na obsah samotného časopisu, který v sobě opět skrývá zajímavé a exkluzivní čtivo!

Rodokmen herních hrdinů

Speciál: Herní genetika v praxi – Naši reportéři se tentokrát vydali vstříc nejzazší minulosti herní historie, aby pro vás vypátrali jedinečný herní rodokmen všech známých postav. Věděli jste, že praotcem všech postaviček je obyčejná pálka, že Mario je otcem Lary? My vám ale prozradíme mnohem víc.

 

Novinky ze světa her - O ohlášení zajímavých projektů není nouze, a tak není divu, že se v sekci novinek věnujeme jen atraktivním a známým kouskům. Nepohrdněte tedy naší nadílkou informací o domácím výtvoru Enemy in Sight nebo zahraničních peckách HOMAM 5, SpellForce 2, UT2006.

 

Téma čísla: Nezávislé hry - Oblast, o které toho mnoho hráčů příliš neví. Nezávislé hry a nezávislí tvůrci, stále početná a významná komunita, která má i u nás hluboké kořeny. V našem tématu čísla vám o nich prozradíme všechno, co jste kdy chtěli vědět!

 

Exkluzivní návštěva jihoamerické Kolumbie

Preview: The Elder Scrolls 4: Oblivion - Po úspěšném Morrowindu, který konečně vynesl sérii The Elder Scrolls na výsluní světa RPG, se vývojáři z Bethesdy rozhodli potěšit nás dalším, v pořadí již čtvrtým dílem. Nahlédli jsme do jeho nitra a v našem preview se můžete sami přesvědčit, proč má Oblivion po právu jen ty nejvyšší ambice.

 

Preview: El Matador - Měli jsme jedinečnou příležitost vyzpovídat tvůrce připravované české akce El Matador, která vás zavede do světa drog a násilí jihoamerické Kolumbie. Výsledkem je preview, v němž máte šanci proniknout do tajů a zákoutí připravovaného projektu. Nenechejte si ho uniknout!

 

NAOSTRO: Vladimír Šimůnek - Grafika, hratelnost, příběh, to vše jsou důležité složky každé hry. Minimálně stejnou roli v budování atmosféry ale hraje i hudba. Ve vašem čtenářském rozhovoru jste mohli vyzpovídat Vladimíra Šimůnka, autora hudby k populární české hře Mafia, a v novém čísle Doupěte najdete jeho odpovědi!

 

Potají a potichu

Recenze: Empire Earth 2 - Druhý díl strategie, která nám umožnila nahlédnout do každého období lidských dějin, zamířil na naše počítače. Přinesl potřebné inovace, nebo jen autoři vaří z vody? Vše podstatné vám prozradí naše recenze.

 

Recenze: Splinter Cell: Chaos Theory - Pomalu a nepozorován vkráčel na scénu i Sam Fischer, tajný agent, který nám opět předvádí špionážní práci v tom nejlepším podání. Splinter Cell: Chaos Theory sbíral na Xboxu jedno dobré hodnocení za druhým. A jak se zdá, nebyla to náhoda.

 

Recenze: Doom 3: Rusurrection of Evil - Zlo se opět vrací a s ním i Doom 3, jedna z nejrozporuplnějších her loňského roku. Nový datadisk naštěstí není jen tahákem peněz, ale nabízí dobrou zábavu a návrat hororové atmosféry původní hry.

 

Hrůza a strach

Test HW: Reprosoustavy - Hudba je důležitou součástí dnešních her, a tak byste měli pozornost věnovat i výběru kvalitních reproduktorů k vašemu plechovému mazlíčkovi. Náš rozsáhlý test vám prozradí, jaké značky a typy reprosoustav dnes hrají prim.

 

Konzolové preview: Sony PSP - V novém Doupěti najdete nejen recenzi Nintenda DS, které se už prodává i v českých luzích a hájích, ale také naše první dojmy z konkurenčního Sony PSP. Která z obou značek bude mít tentokrát navrch? Naznačí vám to již naše první zkušenosti s novým PlayStation Portable.

Konzolová recenze: Resident Evil 4 - Konzole zažívají v posledních měsících roj kvalitních her a po dvojici her s absolutním hodnocením přichází třetí, hodnocením 9,7 ověnčený titul. Resident Evil 4 se sice vzdává zombie coby nepřátel hlavního hrdiny, ale kvalitu série si udržuje.

 

To vše a mnohé další v květnovém Doupěti!

A nezapomeňte – červnové Doupě vychází už 24. května!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,