Kyberpunkový svět akčního RPG Restricted Area

Diablo 1 a 2, série Baldur´s Gate nebo Icewind Dale patří do oblíbeného žánru izometrických akčních RPG, které jsou zasazené převážně do fantasy prostředí. Ačkoliv naprostá většina nových titulů sahá po tomto ohraném, leč osvědčeném prostředí, najdou se i výjimky, zasazené například do steampunkového údobí (Arcanum) nebo na gigantickou vesmírnou loď (Harbinger). Nové připravované akční RPG Restricted Area se také pouští do dosud nepříliš podrobně prozkoumaných vod, a to světa kyberpunkové budoucnosti.

   

Designéři hamburské společnosti Master Creating hry se nechali inspirovat klasikami jako jsou u nás nepříliš známé "papírové" RPG hry Cyberpunk a Shadowrun, povědomější jsou už nám kupříkladu filmy Blade Runner, Terminátor a samozřejmě i Matrix. Z výčtu mnoha různých vlivů nesmíme opomenout ani otce kyberpunku, spisovatele William Gibson a jeho román Neuromancer. Už samotný tento výčet dává tušit, jak asi přibližně bude hra vypadat.

   

Akčního RPG Restricted Area nabídne příběh viděný ze čtyř různých perspektiv, z toho vyplívá čtyři hratelné postavy (každá z nich disponuje více než 30 různými dovednostmi), které se neobejdou v nebezpečném světě bez bio-implantátů a kyber-implantátů, dále vyspělý IRIS engine (který můžete posoudit z dnešních nových screenů), levely a subquesty jsou náhodně generované počítačem a také multiplayer maximálně pro čtyři hráče. Titul by měl být podle posledních informací dokončen již tento rok.

Související informace (Restricted Area):
Homepage hry: http://www.ra2083.com/
Výrobce hry: Master Creating
Distributor hry: ?
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Rok 2003

Zdroj: EuroGamer

Váš názor Další článek: RPG Neverwinter Nights: Hordes of Underdark je GOLD

Témata článku: , , , , ,