Larry Croft – aprílový žert nebo realita?

Podle zprávy, která se včera ve večerních hodinách objevila na Internetu, se vrcholní představitelé Eidosu rozhodli přeměnit půvabnou Laru Croftovou ze série Tomb Raider na méně půvabného Larryho Crofta – chlapa s velkou výdrží. Tato zpráva celkem rychle obletěla celý svět a se stejnou razancí jej šokovala – je to vůbec možné, nebo si z nás někdo v podvečer 1. dubna dělá legraci?
Hlavu z toho mám zamotanou ještě teď a tak abyste nedopadli podobně jako já, začnu pěkně po pořádku. Včera, ve večerních hodinách přinesly zpravodajské herní servery úžasnou zprávu s bombastickým titulkem – Eidos se rozloučil s Larou Croftovou a v nadcházejících pokračováních série Tomb Raider se budeme setkávat pouze s jejím mužským ekvivalentem – Larry Croftem. Co vedlo management této společnosti, která získala cenu za technologické inovace k tam razantnímu kroku?

Ian Livingstone, CEO Eidosu při této příležitosti uvedl: „Tomb Raider je veleúspěšná série. Má velmi početnou skupinu skalních fanoušků, kteří netrpělivě očekávají každý nový díl. Cítíme však, že jsme někde na rozhraní, zda pokračovat stále ve stejném duchu s mírnými inovacemi nebo udělat radikální zásah do koncepce hry. Rozhodli jsme pro to druhé a věříme, že jsme se tak rozhodli správně. Přeci jenom, neustále rostoucí poprsí hlavní představitelky přestalo fanoušky zajímat již ve třetím dílu a my si uvědomujeme, že pokud by to mělo pokračovat i nadále, za chvíli bychom nedokázali logicky zdůvodnit, jak je možné, že Lara ještě pořád může běhat.“

Pravdivá slova, s kterými nemůžeme než souhlasit, vždyť stačí srovnat obrázky hlavní představitelky z prvního a posledního dílu a musíme se podivit, že takto nezačali představitelé Eidosu smýšlet již dříve.

Na snímku vlevo můžete vidět Laru na začátku její kariéru, na snímku vpravo v pozdějším stádiu.Nyní tedy už víme, jaké okolnosti vedly Eidos k této výrazné změně v koncepci jedné z nejúspěšnějších herních sérií všech dob. Mnozí z vás si ovšem patrně kladou otázku – kdy se nový představitel objeví v nějaké hře? Bohužel, odpovědi se v tomto případě nedočkáme – ze strany představitelů vývojového týmu i managementu společnosti zaznívá pouze strohé „no comment“. Ano, záhadné to doopravdy je, protože v současné době není žádné pokračování Tomb Raideru v plánu.

Další snímek Lary na začátku její kariéry......a po několika letech tvrdé dřiny.

Jak už je v takových situacích běžné, oznámení zprávy vyvolalo celou řadu dohadů a otázek, na které zatím nikdo neodpověděl. To samozřejmě přispívá k velkému množství spekulací, které se na Internetu objevují rychlostí blesku. Například – jak bude hlavní představitel Tomb Raidera vypadat? Opět můžeme pouze spekulovat, ale zkusme to. Podle zákulisních informací byly ve hře dva návrhy. Podle prvního konceptu má být Larry vzhledovým ekvivalentem Lary, tzn. fešák s vypracovaným tělem (prsní hmota se přesune na jiné partie těla... do svalů!), podle druhého návrhu půjde novodobé ztvárnění Pluta z animovaného seriálu Pepek Námořník. Otazník visí i nad případnou účastí živého představitele Larryho oblečeného v přiléhavém oblečku jak poskakuje po různých herních exhibicích a výstavních show, podobně jako to měly za úkol reálné představitelky Lary. Jak nového hrdinu přijme mužská část příznivců této hry, která, dovolím si tvrdit, tvoří absolutní většinu? Nic není známo ani o osudu Lary Croftové – za jakých okolností a především kam se poděje. Jedna z uvažovaných variant prý počítá s tím, že Larry Croft se objeví jako tajemný Lařin bratr, která, jak si jistě vzpomínáte, zmizela na konci čtvrtého dílu.

Otázek je opravdu mnoho a odpověď žádná, na ty si budeme muset ještě chvíli počkat. Samozřejmě, úplně mrtvá není ani varianta, že v pondělí přijde další, tentokrát dementující zpráva z níž se dozvíme, že se jedná o aprílový žert – takových situací a vtípků jsme ze strany herních společností zažili již několik.

Váš názor Další článek: Half-Life: Blue Shift – pokračování nejlepší 3D akce je tu!

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,