League of Legends slaví 10 let, Riot oznámil velké věci

Nejhranější hra současnosti slaví 10 let od vydání a Riot Games si k této příležitosti připravili několik oznámení. Co si pro nás chystají v příštím roce?

Na oslavy desátého výročí League of Legeds lákalo studio Riot Games už docela dlouho. K té příležitosti vydali speciální Riot Pls, ve které se tradičně jednou za čas odhalují plány do budoucna. Tentokrát těch oznámení bylo o něco víc. 

Oslavujeme

Na začátek přišlo hlavně poděkování všem hráčům, že u LoL stále zůstávají. V rámci oslav budou od zítra po dalších 10 dní dostávat odměny do hry. Stačí se každý den přihlásit a mít účet, který byl vytvořen ještě před tím než byly oslavy spuštěny. Také se do hry vrací Your Shop, ve kterém najdete slevy na skiny pro své oblíbené šampióny. Vůbec poprvé se v této nabídce budou moci objevit i legendární skiny. 

youtu.be-h4FGqymg4k4.jpg

Pokud hrajete LoL už nějakou dobu, tak jistě znáte mód URF. Od 28. října si zase na chvíli budete moci zahrát jeho původní verzi.

Dále přišla řeč na Riot Games Social Impact Fund. Je to neziskovka a od jejího založení už přispěli přes 4 miliony dolarů charitám po celém světě. Ještě letos pak vydají Dawn Bringer skin pro Karmu a všechny peníze, které z něj utrží, půjdou do tohoto fondu. 

6054.jpg

Předsezóna

Následně byla na řadě předsezóna, která do League of Legends už zanedlouho přijde. Vývojáři ji označují jako Vzestup elementů. Největší změny se budou točit okolo draků. V průběhu hry totiž jeden z nich ovládne Vyvolávačův žleb a do jisté míry ho tak změní. Mountain drake přidá nové zdi, Ocean zase rozšíří křoví a po mapě bude více léčivého Honeyfruitu. Infrernal pak spálí křoví a některé zdi a Cloud na určitých místech vytvoří vzdušné tunely poskytující bonus k rychlosti pohybu. Buffy z draků celkově budou předělané a jejich poslední stupeň přidá týmu velmi silné efekty. Ani Elder drake neunikne změnám. Jeho buff bude velmi podobný, jen s tím rozdílem, že budete moci popravovat nepřátelské šampiony, jakmile jejich zdraví klesne pod určitou úroveň.

6058.jpg6057.jpg6056.jpg

I mapa jako taková dozná změn. U modrého buffy na každé straně se objeví nové křoví a top a bot pak budou mít nové výstupky na okrajích mapy.  

Konečně byl také představen nový šampion. Je jím Senna, Lucianova žena, která byla dlouhou dobu uvězněna v Treshově lampě. Má zastupovat roli podpůrného střelce, ale zatím nevíme, jak přesně bude fungovat. Nic jiného kromě traileru totiž venku zatím není. Na PBE se každopádně objeví 29. října

Teamfight Tactics

Žánr auto-chess na začátku letošního roku zažil docela velký boom. Nedlouho potom Riot vydal Teamfight Tactics, ke kterým také oznámil pár věcí. Přijdou sezónní sady, ve kterých se bude měnit výběr šampionů i jejich schopnosti. Dalo by se říct, že to bude fungovat na podobném principu, jako rotace expanzí u karetních her. První sada přijde do hry už za 3 týdny. A také se můžete těšit na mobilní verzi, která vyjde na začátku roku a v prosinci proběhnou betatesty. 

LoL pro mobily a konzole a další nové projekty

Poté se přešlo k dalším projektům, na což spousta fanoušků čekala. Jako první přišlo oznámení League of Legeds: Wild Rift - upravená verze pro mobily a konzole. Riot ji uzpůsobil tomu, aby zápasy byly kratší a ovládání jednoduché a intuitivní. Není to port z PC a vše je dělané od základu znovu. Kvůli tomu nebudou dostupní všichni šampioni a skiny jako na PC, ale pokud PC verzi hrajete, můžete se těšit na odměny do Wild Riftu. Tento titul vyjde do konce příštího roku. 

Oznámení ještě ani zdaleka nekončí. O jejich bojové hře jsme slyšeli už na letošním turnaji EVO a tady se ukázalo i pár záběrů. Vedle toho byla představena ještě taktická FPS označovaná jako Projekt A, akční RPG ve stylu Diabla a karetní hra Legends of Runeterra. 

EG-uNf-U4AADZv2.jpg

Vypadá to, že o většině z nich zase nějakou chvíli neuslyšíme, ale k Legends of Runeterra vývojáři ještě pár věcí řekli. Hra bude po vydání využívat 24 karet šampionů, které budou stěžejním prvkem. Krom toho tady bude i spousta karet podpory. Šampioni se pak v průběhu hry ještě dají vylepšit na vyšší úroveň, což znatelně zvýší jejich sílu. 

Karty se tady budou získávat docela netradiční cestou. Můžete si vybrat region, ze kterého chcete karty dostat a pak už stačí jen hrát. Dále pak budou dostupné i v rámci dalších odměn. Nebudou tady žádné balíčky s náhodnými kartami. Jelikož jsou Legends of Runeterra zdarma, tak samozřejmě nechybí mikrotransakce. Vše je ale možné si koupit i za běžnou herní měnu. Například bude možné si pořídit jednu konkrétní kartu bez toho, abyste museli čekat až vám náhodou padne z balíčku. Do bety se budete moci přihlásit na začátku příštího roku a pokud se vám poštěstí, tak na stránkách PlayRuneterra.com si můžete zažádat o přístup už nyní. 

Série oznámení pak byla uzavřena animovaným seriálem jménem Arcane, který vyjde v příštím roce. Bude zasazen do prostředí Piltoveru a Zaunu.

Za nás je to docela dobrý způsob oslavy. Sice je většina velkých oznámení směřovaná na mobilní platformy, ale i tak Riot 10. výročí zvládá docela obstojně. 

Diskuze (3) Další článek: Kultovní Postal se vrací v novém dílu s podtitulem No Regerts

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,