Legendární středověká strategie je zpět

Samozřejmě ve zcela novém hávu. Vývoje již třetího pokračování slavné série Lords of the Realm se ujala společnost Impressions Games, známá především pro své budovatelské strategie Caesar, Pharaoh či Zeus. Celé snažení patronuje královna herních společností, Sierra, takže myslím, že rozhodně bude o co stát. Čtěte dále.
Samozřejmě ve zcela novém hávu. Vývoje již třetího pokračování slavné série Lords of the Realm se ujala společnost Impressions Games, známá především pro své budovatelské strategie Caesar, Pharaoh či Zeus. Celé snažení patronuje královna herních společností, Sierra, takže myslím, že rozhodně bude o co stát. Čtěte dále...

Podobně jako jeho předchůdci, bude se Lords of the Realm III odehrávat v pravověrném středověku, podloženém nejrůznějšími historickými fakty. Hráč se stane jedním z mnoha pánů jedné z mnoha říší - jeho úkolem bude samozřejmě přežít v konkurenci těch ostatních. Bude se muset starat o zdroje, o své tvrze, hrady a pevnosti, války, dobývání, a samozřejmě neopominutelné politikaření. Oproti předchozím částem série zde však bude také několik velmi podstatných rozdílů. Zejména se jedná o přechod do plně realtimového prostředí, tedy hra se bude cele odehrávat v reálném čase. O to bude dramatičtější, o to rychlejší bude mít spád. Drama a akce si žádá také řádné výtvarné pojetí, a tak není divu, že se o běh hry bude starat pořádný 3D engine (vyrobený samotnými Impressions Games), umožňující zobrazení až stovek jednotek v jediné scéně. Celkově lze říct, že LotR III doznají oproti svým předchůdcům značného zjednodušení a "zakčnění" (holt dnešní mládeži už se kdejakou tahovkou na dlouhé týdny hraní nezavděčíte). Avšak neděste se, že by se muselo vše řešit silou - diplomatické možnosti vyjednávání budou i nadále přístupné a spíše ještě doznají značného vylepšení. Nutno dodat, že se zde objeví i jisté RPG elementy, což není nijak překvapivé, jelikož takřka jakákoliv hra ze středověkého prostředí v sobě nutně musí obsahovat alespoň slabý nádech RPG. Navíc zde budou existovat celkem tři různé třídy hráčů - šlechtici, duchovenstvo a buržoazie - tedy vlastně tři různé stavy. Každý tento stav má, jak jistě všichni víte z hodin dějepisu (na které jste pravidelně docházeli;), naprosto odlišné cíle a tudíž i způsob "hraní" (ať již je kontrolován hráčem nebo reprezentován umělou inteligencí počítače).

Lords of the Realm 3Lords of the Realm 3

Abyste měli poněkud přesnější představu, uvedu, že LotR III se bude odehrávat přibližně mezi lety 850 n.l. až 1350 n.l. V mnoha různorodých taženích a scénářích budete mít tu čest setkat se s národy Angličanů, Němců, Francouzů (Galů), a dalších, což shrnuto znamená, že se podíváte na Britské ostrovy, do Normandie, do Flander či do Dánska. Nebudou to jen obecně národy, se kterými se budete setkávat. Objeví se zde totiž dokonce i mnoho postav (ale i míst a událostí) - jednak skutečně doložených a jednak fiktivních. Například to budou lidé jako William Wallace (že by "Statečné srdce"?) či Robin Hood, místa jako Stonehenge či Tower of London, a události jako křížové výpravy (to by mohlo být zajímavé!) či rozšíření černého moru.

Je tomu již mnoho mnoho let, co se objevil poslední díl série Lords of the Realm, a tak se není co divit, že se kolem třetího pokračování ihned strhnul ohromný humbuk (nejen v diskusi na oficiálních stránkách - http://www.lords3.com). Stovky a tisíce hráčů už se nemohou dočkat, až si zase budou moct sednout před monitor a stát se pány svých panství, svého středověkého impéria. Řešit potyčky s otylými biskupy a jejich nenasytnou církví, smlouvat s obchodníky, cvičit rytíře, lukostřelce, a další, a s pomocí jich všech pak dobývat nová a nová území. Co může být na světě krásnějšího?

Lords of the Realm 3Lords of the Realm 3

"Lords of the Realm III poskytne hráčům ten nejkrásnější pohled na středověké bitvy, který kdy mohli spatřit." říká v oficiálním tiskovém prohlášení Alex Rodberg, vůdce tohoto projektu, a dodává "Vypořádali jsme se s mnoha rušivými prvky ovládání, které mohou často spíše znepříjemňovat hraní, a tak vám LotR III bude možná chvílemi připomínat film Statečné srdce spíše než typickou realtime strategii."

Technické provedení hry bude umožňovat vyjma bohatého singleplayeru také multiplayerovou hru a to pro dva až osm hráčů.

Lords of the Realm III je jednoznačně jednou z nejočekávanějších her roku 2002, na jehož konci se má objevit.

Diskuze (4) Další článek: JoWooD vydal demo závodní hry Rally Trophy

Témata článku: , , ,