Lehká PSP Slim již v prodeji

Veškeré technologie se postupem času zmenšují a ve stejném trendu jde i Sony se svým v současné době nejvýkonnějším handheldem na masovém trhu. Nová verze PSP Slim se právě nyní dostala celosvětově do obchodů, přičemž u nás se prodává za 4 990,- Kč.

Výkonnostními parametry se model neliší od původní verze, ovšem razantně zhubl. Největším přínosem je sražení váhy přístroje o 91 g (z 280 g na současných 189 g) a snížení tloušťky o celých 4,4 mm (z 23 mm na současných 18,6 mm). Z PSP je nyní skutečný střízlík, kterého se již nemusí zaleknout větší kapsa. Příjemné je, že velikost přední plochy a tím pádem i 4,3 palcového displeje zůstala zachována.

Z technických doplňků potěší možnost připojit PSP pomocí video konektoru k televizi a vychutnat si grafiku titulů nebo UMD filmů na velké obrazovce (handheld původně neměl žádný obrazový výstup, což je u multimediální konzole poměrně velký nedostatek). Propojovací kabely (AV kabel, S Video, AV kabel s D konektorem nebo komponentní AV kabel) však nejsou součástí balení a lze je dokoupit zvlášť. Zároveň lze nyní PSP nabíjet propojením s Playstation 3 nebo PC pomocí USB kabelu.

Společnost Sony dále v tiskové zprávě uvedla, že od prosince roku 2004, kdy byl handheld oficiálně vypuštěn na pulty, se prodalo 25 miliónů kusů, přičemž průměrně si majitelé ke každé konzoli pořídili čtyři originální tituly.

Pro zajímavost: Věděli jste, že přenosná konzole Sega Game Gear měla v roce 1991 rozměry 200 × 113 × 56 mm a vážila 400 g? Nová PSP má nyní 170 × 74 × 18,6 mm. Kromě váhy 189 g a tloušťky to ani není takový rozdíl, že?

Diskuze (9) Další článek: Zpozdí se Mercenaries 2: World in Flames?

Témata článku: , , , , , ,