Letošní rok je pro herní scénu odlišný

Rok 2009 si budeme pamatovat nejenom kvůli špatným zprávám, jako jsou probíhající povodně v České republice nebo úmrtí Michaela Jacksona, ale také z pohledu her. Podle NPD Group je letošní rok pro herní scénu zcela odlišný od toho minulého. Zejména díky vzestupu žen, kterých hraje o pět procent více než v minulém roce. Celkově něžné pohlaví tvoří 28 procent pařmenů, a to zejména kvůli konzoli Nintendo Wii, jež se stala u mnoha žen velmi oblíbenou činností po práci či škole. Přičemž Wii eviduje nárůst prodeje o pěkných 19 procent.

girlgamer1.jpg

“Loňský rok byl jedním z nejvýznamnějších v historii her, pokud jde o rozšíření herního publika,“ komentovala celou zprávu Anita Frazier, analytička průmyslu v NDP Group a dodává: “I na zvýšenou konkurenci mobilních telefonů a sociálních sítí zaznamenala konzolová scéna velký nárůst od minulého roku.“

Další zajímavost, kterou výzkum přinesl, představuje informace o extrémních hráčích, jež hrají celkově hry v průměru 39 hodin týdně, což je o 10 hodin více než u ostatních skupin hráčů. Podle průzkumu extrémní hráči jsou na hrách závislí a nakupují šestkrát více her než ostatní hráči, kteří si koupili za čtvrté čtvrtletí roku 2008 přibližně 24 titulů.

Pokud jde o online hraní, tak v průměru 38 procent hráčů hraje raději online než offline, což je přibližně stejně jako v minulém roce.

Na závěr zajímavost: Průzkum prokázal také větší využívání digitálního stahování her. V průměru se stáhlo 16 procent všech prodaných her digitální formou, ale objevuje se čím dál víc hráčů, kteří si hru pořizují nelegální cestou.

A jak jste na tom vy, zaznamenali jste u svých kamarádek nebo manželek zvýšenou aktivitu hraní či většího zájmu o celkovou herní scénu?

Zdroj: VG247
Diskuze (2) Další článek: Recenze: Prototype – s mutantem proti všem

Témata článku: , , , , , , , , , , ,