Level 140: Krvavé peníze nesmrdí

S heslem „pozdě, ale přece“ se nám dostal do rukou nový Level. Co najdete uvnitř? Klasiku v podobě recenzí, preview a různých tématických článků... ale především E3 speciál. Tak jako každý rok se redakce Levelu vypravilo do LA, aby mohla informovat o aktuálních trhácích herního trhu. Výsledkem je k prasknutí nabité stočtyřicáté číslo s Hitmanem na obálce.
Kapitoly článku

Každé aktuální číslo kteréhokoliv českého herního magazínu je o tom samém. E3, E3, E3. Slyšíme to všude, čteme o tom všude... a Level 140 samozřejmě není výjimkou. Do Los Angeles se vypravila hned tříčlenná výprava, takže o informace skutečně není nouze – důkazem může být třeba číslo 43. Přesně tolik stránek E3 speciál zabral...

Začít samozřejmě nemůžeme ničím jiným než novinkovou rubrikou – v případě tohoto čísla hlavní částí celého časopisu. Haze, Burning Crusade, Sacred 2... slavná jména, slavní tvůrci, velká očekávání. A to jsme teprve na desáté straně. Na těch dalších čeká třeba Fury (nadějné fantasy MMORPG), pokračování F.E.A.R., sen každého stratéga jménem Medieval 2: Total War, „dřevorubecký simulátor“ Crysis „tak trochu jiná real-time strategie“ Supreme Commander... Ale to ještě stále není konec. Naopak – tentokrát s blížícím se koncem tituly na kvalitě neztrácejí. Co takhle Warhammer Online? Hellgate London? Jade Empire? Stalker: Shadow of Chernobyl? Druhý díl povedené závodní hry GTR? Pokračování vtipné akce Lego Star Wars? Ani Witcher? Chrome 2? Třetí Gothic – stále nic? Company of Heroes s vámi ale musí hnout zaručeně... a pokud jste viděli Bratrstvo neohrožených tak dvojnásob.

Autorův tip: Crysis. Trhák každým coulem.

Pozadu nezůstává ani rubrika preview, taktéž složena z „dojmů z místa činu“. Jako první se na řadu dostane Bioshock, duchovní nástupce slavného Systém Shocku. Spore je pro změnu horká novinka. Vzhledem k tomu, že jde o dílo Willa Wrighta, se ale o jeho kvalitu strachovat nemusíme. To samé by se dalo říci i o nových dobrodružstvích Sama Fishera v Splinter Cell: Double Agent. Nemluvě o Tabule Rase z rukou Richarda Garriotta. Caesar IV bližší představení nepotřebuje, Command and Conquer už vůbec ne... takže se rovnou vrhněme na Broken Sword. Ano, skutečně se připravuje nový díl do této adventurní série, tentokrát nesoucí podtitul The Angel Of The Death. Battlevield čeká taktéž nový přírůstek do rodiny. Borthers in Arms jakbysmet... A Level o všem informuje.

Autorův tip: Spore. Will Wright je jistota.

E3 je sice fajn, ale vás už určitě zajímají recenze. Takže hrr na ně – a to prosím doslova. Jako první se totiž ke slovu dostane nájemný zabiják Hitman. Na svět se totiž dostala novinka s podtitulem Blood Money. Lukáš Grygar jí udělil střízlivé hodnocení 7 z 10. Jen o bod vyšší známku si vykoledovala první část Sin Episodes. Rise of Nations: Rise of Legends v vzestupné tendenci pokračuje, a odnáší si tedy devítku. X-men pro změnu skočí na stupnici až k šestce, Paradise také, Šifra mistra Leoparda si pro jistotu odnese známku ještě nižší (4/10), Auto Assault sedmičku, Evolution GT šestku... a jako poslední se přihlásí o slovo Tři mušketýři (6/10).

Autorův tip: Jsou sice špinavý, ale jsou to prachy. Hitman: Blood Money je hit tohoto měsíce, jednoznačně!

Chybět samozřejmě nemohou multiplayerové recenze (Rogue Trooper, Full Spectrum Warriors: Ten Hammers), stejně jako rubrika javovek, kde Michal Křivský zrecenzoval Mobidogs (6/10), Sonic (8/10) a staré známéa Lemmings (9/10). Sekce Lidové tvořivosti tradičně rozebírá novinky na mód-scéně a freewarové tituly. Hardware nabízí důkladný rozbor virtuální klávesnice, profi-herní myšky a grafického akcelerátoru Ageia Physx. Kultura se drží v klasických kolejích a přináší recenze nejnovějších filmů, DVD a hudebních titulů. Potom přichází na řadu dopisy, dvojstránka věnovaná názorům redakce a Jámě pekel Dana Vávry a… to už je všechno, milí čtenáři. Příští číslo se na stánky dostane už tento pátek.

V další kapitole najdete podrobný obsah včetně DVD přílohy.

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,