Level 141: Titáni útočí

Titan Quest, Half-Life 2: Episode One, Gild Wars: Factions, City Life, Glory of the Roman Empire, Rife and Fall, Call of Juarez – to je jen malý vzorek z titulů, o nichž píše nové číslo Levelu. Uvnitř toho samozřejmě mnohem víc. Krom tradičně odborného tématu a dvou plných her mimo jiné třeba novinky z herního světa, několik preview či testy notebooků.
Kapitoly článku

Tak a další měsíc je za námi. Pro běžného hráče to prakticky nic neznamená, čtenáři Levelu však mohou jásat – jejich magazín se dostává na stánky už po sto jedenačtyřicáté. Co červencové číslo nabízí?

Po nezbytném obsahu a proslovech tří kolegů redakce přichází na řadu první z pravidelných rubrik – novinky. Přehlídku nadějných & nedávno ohlášených začíná nové pokračování série Need for Speed s podtitulem Carbon, které si ukouslo na novinkové poměry slušné dvě strany. Následující stránku zdobí také pokračování zavedené série – adventura Atlantis V. Další stránka potěší prostřednictvím Ship Simulatoru 2006 všechny milovníky lodí, Desperate Housewives zase udělá radost příznivcům seriálu Zoufalé paničky. Frontlines: Fuel of War zavede hráče na bojiště, Marcel Ultimate Aliance pro změnu ukáže všechny známé komiksové postavičky pěkně pohromadě a adventura The Awaken nás seznámí s jedním z případů Sherlocka Holmese.

Otočením dalšího listu se dostanete ke střílečce Field Ops, onlinovce Aion z dílen NCSoftu, české hře na motivy filmu Ro(c)k podvraťáků, Sam Suede: Undercover exposure připomene staré dobré časy, kdy ještě Al Lowe vyvíjel hry. Ano, on se k nim vrátil! Tím ale novinková rubrika nekončí. Následuje akční smrť v podobě Infernalu (kdysi známý pod jménem Diabolique), srdce tahového stratéga zaplesá u Europa Universalis III, a nakonec si všichni přečtou Události a co se stalo Za našimi (teda vlastně jejich) zády.

Autorův tip: Aion. Další nadějná onlinovka od NCSoftu by mohla zaujmout.

Po novinkách pravidelné čtenáře žádné překvapení nečeká – následuje téma, tentokrát nesoucí název Do zapomnění, v němž se Michal Rybka zabývá výdrží a životností různých médií. Potom už na vás čeká klasika – rubrika preview. Tu načíná druhý díl strategické pecky Medieval, nesoucí podtitul Total War. Maďarští Mithis Entertainment potom představí realtime strategii Join Task Force, zahanbit se nenechá ani polské RPG Two World. Agatha Christie přichystá pro všechny příznivce detektivek nové dobrodružství s Vraždou v Orient Expressu a překvapit se pokusí i český El Matador.

Autorův tip: Medieval 2: Total War. Vypadá to stejně nadějně jako posledně!

Po nezbytném profilu, do jehož horkého křesla usedl Rand Miller, přichází na řadu to nejočekávanější – recenze. V řeči čísel na vás čeká šestnáct her. Musíme být ale konkrétní: jako první přijde na řadu dlouho očekávaný Titan Quest (7/10), těsně následovaný „datadiskem“ Episode One pro Half-Life 2, který si vykoledoval osmičku. O něco hůře si stojí Gild Wars: Factions se sedmičkou, naopak City Life je příjemným překvapením aodnáší si také osmičku.  Sensible Soccer 2006 bohužel zklamal (6/10), nevytáhla se ani sedmičková strategie Glory of the Roman Empire, Rise and Fall zklamala až natolik, že dostala pětku. Call of Juarez si odnáší překvapivou osmičku, stejně jako Sniper Elite. Oproti tomu nejsou žádným překvapením šestkou hodnocené tituly Professional Manager 2006, The Secret of Da Vinci: The Forbidden Manuskript a ani pětkou oceněný Medicopter 117 na motivy stejnojmenného televizního seriálu. S blížícím se koncem recenzí logicky klesá také kvalita titulů, které se postavily pod palbu kritiky. Důkazem je Over the hedge s dvojkou a Liquidator s takřka rekordní známkou – 1/10.

Autorův tip: TItan Quest. Povedená hra, která by vám neměla uniknout.

V recenzi multiplayeru si můžete přečíst o Battlefiled 2: Armored Fury, Michal Křivský zase představuje trojici mobilních her – lego Star Wars (7/10), Darkest Fear (8/10), 3D Worms Forts (9/10). NDS rubrika představuje povedenou a devítkou oceněnou hru Brain Training. Následuje sekce Lidová tvořivost, kde najdete aktuální mody a jiné přídavky pro všechny možné tituly, freewarovky a třeba i indie hry.

Hardware kromě novinek představuje herní notebooky, pár zajímavých softwarů, několik grafických karet... Přes kulturu a dopisy se potom dostanete ke komentářům Dana Vávry a Michala Rybky a pak...? Pak se uvidíme za měsíc, milí čtenáři.

V další kapitole najdete kompletní obsah časopisu i jeho DVD přílohy.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,