Levné hry v dubnu – Seven Kingdoms 2, Wiggles CZ a Evil Islands

Ani duben nebude, co se týče zajímavých herních nabídek za příjemné ceny, nijak špatný měsíc. V nadpisu jsem vám představil tituly, s nimiž se můžete setkat při koupi svého oblíbeného papírového časopisu a to není vše. Mnoho dalších her si od tohoto měsíce koupit levněji a možná vás také zaujmou informace o připravované speciální edici Vietcongu.

Gamestar - Sedm království podruhé - 150 Kč

Strategie jsou jako plné hry u papírových časopisů vděčným a právě proto také častým žánrem. Seven Kingdoms sice není klasická "commandandconquerovka", nicméně určitě se v ní neztratíte. Těžení surovin je poněkud více ovlivněno pečováním o město, jelikož suroviny těží lidé líní, jimž se zase tak moc pracovat nechce, takže je musíte motivovat (podobnost s komunistickým režimem je čistě náhodná:-). Kromě toho na řadu přijdou jako obvykle prostředky donucovací, kteréžto se už podle názvu točí kolem středověkých zbraní.

Rok vydání: 1999

Hodnocení: 3/5 v naší recenzi 

Level  - Malí trpaslíci s českým přízvukem - 179 Kč

Level vytahuje do boje o dubnovou přízeň čtenářů poněkud čerstvější záležitost. Ač původně mělo CD obsahovat avizované RPG Revenant, nakonec se vše zašmodrchalo a volba padla na Wiggles. Wiggles jsou trpaslíci a ne jen tak obyčejní. Tak trošku připomínají Settlers, ono není divu, když pocházejí ze země "osadníky" ovlivněné ze všech nejvíce - Německa. Velkou předností hry je její stáří (resp. mládí), na českém trhu se objevila v loňském roce, čímž se v dubnu stala nejnovější budgetovou hrou. K tomu si navíc připočtěte dobře zvládnutou lokalizaci včetně dabingu a máte určitě o čem uvažovat.

Rok vydání: 2002

Hodnocení: 8/10 v naší recenzi

  

Score - Strategické RPG - 180 Kč

V dubnu vychází květnové číslo Score (tenhle systém "číslování" by mohl leckoho zmátnout), které přinese jako plnou hru ruský titul Evil Islands. tato hra se před dvěma lety pokusila zkombinovat prvky strategie a RPG, jak tomu mělo být u WarCraftu 3, na který jsme v tenkrát ještě netrpělivě čekali. Ruský tým Nival se pokusil uchopit tento základní nápad na smíchání dvou žánrů a okořenit jej slušným příběhem, výsledný mix ale nedopadl zas tak dobře, jak všichni doufali.

Rok vydání: 2001

Informace o hře 

  

GAME4U - Deus Ex, vynikající akce za málo peněz - 199 Kč

Skvělá nabídka se připravuje v dílně Cenegou vydávané edice GAME4U, která v dubnu představí skvělou akční hru Deus Ex, jež se dočkala mnoha úspěchů po svém vydání. A to nebylo zase tak dávno, v roce 2000. Skvělá atmosféra, zbraně a široké možnosti řešení problémů patří k největším tahákům hry.

Rok vydání: 2000

Hodnocení: 9/10 v naší recenzi

  

Speciální edice Vietcongu za 1499 Kč

Ač standardní cena nejnovější hry vycházející z lůna českých vývojářů nepřesáhne 1000 korun, fajnšmejkři budou chtít určitě víc. Uspokojit by je mohla připravovaná speciální edice hry, která by měla krom samotného CD s hrou také tričko s herním motivem a stylovou vojenskou baterku. Podle neoficiálních informací by tato edice měla vyjít koncem dubna za cenu zhruba 1499 Kč.

  

Slevy ve vydavatelství Martina Ludvíka - Spellcross nebo Castrol Honda Superbike "za kilo"

Velký jarní úklid vyhlásilo vydavatelství Martina Ludvíka a zlevnilo část svých titulů na dříve těžko uvěřitelných 99 Kč. Za tuto cenu seženete například české strategie Mutarium, Spellcross nebo zajímavé zpracování závodních motorek Castrol Honda Superbike. Další hry, jichž se dotkl jarní úklid naleznete v níže uvedené tabulce nebo přímo na stránkách vydavatelství - www.excal.cz.

A co dál?

Zajímavých nabídek je opět docela dost. Kupříkladu Dracula 2 v kompletní české lokalizaci, Worms Blast taktéž v naší mateřštině. Zajímavá a také povedené strategie Moon Tycoon s českými texty, slevy Ghost Reona, Warlords Battlecry 2 či Destroyer Command. Nezbývá než doufat, že další měsíce budou taktéž bohaté. Jen tak mezi námi - na květen si připravte peněženky všichni ti, kterýmž v krvi koluje faktor RPG+, neboť by měla vyjít platinová edice Baldur´s Gate 2. A co teprve sté číslo Levelu!

 

Datum Název Cena Lokalizace Distributor
začátkem dubna Seven Kingdoms 2 150 Gamestar
začátkem dubna Wiggles 179 kompletní Level
11.4.2003 Dracula 2 199 kompletní CD Projekt
duben Silent Hunter 2 999 manuál Playman
duben Worms Blast 599 titulky Playman
duben Castrol Honda Superbike World Champions 99 manuál Martin Ludvík
duben Spellcross 99 kompletní Martin Ludvík
duben Earth Siege 2 99 manuál Martin Ludvík
duben Parkan 99 manuál Martin Ludvík
duben Pro Pinball: Big Race USA 99 manuál Martin Ludvík
duben Gearheads 99 manuál Martin Ludvík
duben Super 1 Karting 99 manuál Martin Ludvík
duben Cue Club 99 manuál Martin Ludvík
duben Snow Wave Avalanche 99 manuál Martin Ludvík
duben Mutarium 99 kompletní Martin Ludvík
duben Deus Ex 199 Cenega
duben Vietcong Special Edition hra + tričko + vojenská baterka 1499 kompletní Cenega
duben Destroyer Command 599 Playman
duben Truck and Trains Tycoon 599 Playman
duben Tom a Jerry 499 Playman
duben Moon Tycoon 299 titulky TOP
duben Warlords BattleCry 2 599 Playman
duben Tom Clancy´s Ghost Recon 799 Playman
koncem dubna Evil Islands 180 Score
29.4.2003 CDROMEK 26 Čtyřlístek kompletní Cenega

Diskuze (11) Další článek: Oficiální demo Red Shark

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,