Levné hry v září – plná (a skvělá) hra za 60 korun!

Ani v září jsme nezapomněli na ty, kdo si místo koupě žhavé novinky raději pár měsíců počkají a do obchodu zamíří až poté, co hra spadne do nižší cenové hladiny. Tentokrát jsme se krom tradičního průzkumu kolem příloh papírových časopisů a oznámení hry z edice GAME4U podívali i na konkurenční GameOver a jedno velké a hlavně LEVNÉ překvapení.

Computer - akce za pusu - 59,90 Kč

Když kdysi dávno Level přišel s nabídkou plných her na své CD příloze za stejnou cenu jako by na nich byla jen dema, dalo se to považovat za velký milník na české herní scéně. Dnes tu máme obdobnou historicky první zkušenost. Plná hra, která nedávno stála několik set je u stánku k sehnání za ŠEDESÁT KORUN! A nejedná se o nějakou kolekci Tetrisu či Pongu, ale regulérní FPS, která si v naší recenzi nadprůměrné ohododnocení. V Codename Outbreak se vydáte po stopách záhadných jevů, které s sebou přinesla srážka meteoritu se Zemí.

     

Codename Outbreak: Venom
Recenze: Doupě
Rok vydání: 2002
Homepage: www.venom3d.com


Level - poutník mezi životem a smrtí - 179 Kč

Nejenže zemřel, oni ho navíc ještě probudili a pověřili ho záchranou světa. Myslím, že Shadowmanovi nelze v tomto nijak závidět. Ve hře se projdete jak po reálném světě tak také ve světě mrtvých. V každém z těchto světů budete moci využívat úplně jiné zbraně k likvidaci nepřátel, na Zemi to budou klasické střelné záležitosti, kdežto v říši mrtvých dostanete do rukou speciální elektrickou pistoli, pomocí které budete nemrtvých (dobrý paradox, že?:-) zbavovat i těch posledních špetek života. Hra je povedenou kombinací FPS a akce z pohledu třetí osoby.

     

Shadowman
Recenze:
Doupě (4/5)
Rok vydání: 1999
Homepage: http://www.acclaim.com/games/shadowman/


Score - následovníci Settlerů - 180 Kč

Druhý nejčtenější papírový časopis v ČR - Score oproti tomu svým čtenářům nabízí úplně jiný žánr, resp. žánry. Novotou vonící Cultures 2 je na první pohled strategií ve stylu legendárních Settlers, ovšem nedrží se úzkostlivě tématu daného touto legendární hrou, ale snaží se zabrousit i do jiných žánrů. Samozřejmě většinu času strávíte budováním různých specializovaných obydlí a vylaďováním domácí ekonomiky, ale dostane se třeba i na občasné toulky přírodou s hrstkou vojáků, špetku RPG prvků a pár dalších. Hru si můžete důkladně vychutnat a porozumět složitostem propracovaného hospodářského modelu díky kompletní české lokalizaci (včetně dabingu).

     


Cultures 2
Recenze: Doupě (7/10)
Rok vydání: 2002
Homepage: http://www.cultures2.com/

 

GameStar + CD Projekt - toulky evropskou historií a ocelové bestie - 375 Kč

Třetí papírový časopis na trhu, GameStar, sice plnou hru nenabízí ale obdobně jako nedávno Level připravil pro své čtenáře ve spolupráci s CD Projektem velice zajímavou nabídku. V časopise totiž krom tradiční náplně najdete také kupón na slevu. Pokud ji uplatníte, získáte dvojici her Europa Universalis 2 a Steel Beasts za krásných 375 Kč. Europa Universalis 2 je netradiční real-time strategií, ve které projdete složitou evropskou historií za libovolný národ (třeba i za Země Koruny české), kdežto ve Steel Beasts postopíte do moderní éry a vyzkoušíte si, jaké je to válčit s tankem.

     

Europa Universalis 2
Recenze:
Doupě (7/10)
Rok vydání: 2002

Steel Beasts
Recenze:
Doupě (6/10)
Rok vydání: 2002

GAME4U - Pankrác opět zasahuje - 199 Kč

České adventury to v tuzemsku mají celkem lehké. I když jejich kvality nedosahují světové úrovně, jsou velice oblíbené a také prodávané. Částečně za to může jistá jejich roztomilost, částečně fakt, že zohledňují specifika místního trhu a svůj díl na tom má také jejich příznivá cena. Zvláště když ta klesne opravdu velice hluboko. Dvě stě korun, které dáte za třetí díl populární české adventury Polda v dalším pokračování edice GAME4U není opravdu moc, a tak určitě získá poněkud přihlouplý policista Pankrác (tentokrát jako soukromý detektiv) spoustu nových obdivovatelů.

     

Polda 3
Recenze:
Doupě (7/10)
Rok vydání: 2000


GameOver - zalétejte si evropskými F-16kami - 199 Kč

Edice GameOver není příliš mezi hráči známá, avšak není to způsobeno nekvalitní nabídkou. Nedávno jste si díky ní mohli vyzkoušet nadprůměrné závody Rally Championship Extreme a nyní  se s ní můžete dokonce vznést do oblak. Eurofighter Typhoon je arkádově pojatým simulátorem moderní stíhačky, již má na svědomí sdružení několika evropských států. No, F16 to sice není, ale i tak se můžete za málo peněz pokochat nadzvukovou rychlostí v jednom z nejmodernějších bitevníků současnosti.

     

Eurofighter Typhoon
Recenze:
Doupě (7/10) http://www.doupe.cz/PChry/Ar.asp?ARI=101491&CAI=2126
Rok vydání: 2002


AT Computers - speciální edice MS Flight Simulator 2004 - 1499 Kč

Pokud však jste opravdovými leteckými fanoušky, nemáte v září jinou možnost než investovat do speciální edice MS Flight Simulatoru 2004. Ve spolupráci s Českými aeroliniemi ji pro vás připravila společnost AT Computers. Co v ní najdete krom "obyčejné" hry?
brožuru "Jak se stát pilotem ČSA Virtual"
brožurku A6 s obrázky historických letadel ČSA
CD s dostupnými FS ad-ons českých a moravských krajin a letadel ČSA
To vše za 1499 Kč.

     


MS Flight Simulator 2004: A Century of Flight (ČSA speciální edice)
Recenze: Doupě (9/10)
Rok vydání: 2003
Homepage: http://www.microsoft.com/games/flightsimulator/default.asp

 

Cenega - rádio, brýle a další věci z UFO: Aftermath - 1299 Kč

Další hra, kterou v obchodech seženete i v bonusové verzi je české UFO: Aftermath. Na co se můžete v platinové edici války proti mimozemšťanům těšit? Krom nezbytných CD s hrou to budou kosmické sluneční brýle, tričko s motivem hry, kapesní rádio s logem UFO a plakát. Celé toto balení bude s největší pravděpodobností stát bezmála třináct set korun (1299 přesně). Speciální edice vyjde stejně jako klasická verze 26. září. Aftermath je, jak jistě víte, strategickou hrou, ve které je vaším cílem jako dříve v X-COMech bojovat proti mimozemským individuím a jejich zmutovaným posluhovačům. Více o hře se dozvíte z naší obsáhlé reportáže.

     

UFO: Aftermath speciální edice
Reportáž: Doupě
Rok vydání: 2003
Homepage: http://www.ufo-aftermath.com/

 

Datum Název Cena Lokalizace Kde?
2.9.2003 CD-Romek 29 - Ferda Výprava kompletní Cenega
4.9.2003 Codename: Outbreak Venom 59,90 kompletní Computer
9.9.2003 Polda 3 (GAME4U) 199 kompletní Cenega
září Rollercoaster Tycoon 2 699 titulky SevenM
září MS Flight Simulator 2004: A Century of Flight (ČSA Speciální Edice) 1499 AT Computers
září Steel Beasts + Europa Universalis 2 375 titulky GameStar + CD Projekt
září Eurofighter Typhoon (GameOver) 199 manuál US Action
září Oskar u Jezera (Malý hráč) 199 US Action
září Cultures 2 180 kompletní Score
září Shadowman 179 Level
26.9.2003 UFO: Aftermath - Speciální edice 1299 kompletní Cenega
30.9.2003 Empire Earth manuál Cenega
30.9.2003 The Thing manuál Cenega

Váš názor Další článek: CD a DVD verze adventurní hry Conspiracies v jednom balení

Témata článku: , , , , , , , , ,