LiS: Before the Storm Farewell – zabrečte si naposledy (recenze)

Max a Chloe naposledy přichází na jeviště, aby nám ještě jednou vyhrkly slzy v očích. Bonusová epizoda je krátká, ale rozhodně si u ní zabrečíte.

Poté, co jsme si zabrečeli u Life is Strange a následně také u Before the Storm, bylo by od vývojářů kruté, kdyby příběh Max a Chloe prostě skončil. Proto vydali pro vlastníky Deluxe Edition bonusovou epizodu Farewell.

Když byly holky ještě malé

Příběh se odehrává dávno před událostmi všech předchozích epizod. Chloe je spokojená se svým tatínkem a schází se se svou kamarádkou Max. Život se zdá perfektní s jedním detailem. Max se s rodiči stěhuje do Seattlu a opouští svou nejlepší kamarádku. Celkem prkotina oproti předchozím epizodám, co?

Farewell (1).pngFarewell (2).pngFarewell (4).pngFarewell (6).pngFarewell (7).pngFarewell (8).pngFarewell (9).png
Rozloučení s Max a Chloe je sice krátké, ale příjemné

Farewell se totiž nesnaží být vyloženě napínavý, až si budete kousat nehty u nohou. Naopak se snaží být nostalgický a příjemný. Max a Chloe se zkrátka snaží užít si den a vzpomínají na staré časy, kdy si hrály na piráty a svět byl pro ně jedním velkým hřištěm.

 

Rýpalové mohou říct, že se jedná o zbytečnou epizodu. A mají pravdu

 

Právě téma toho, že něco krásného bylo, ale už není, v epizodě převažuje. Kdysi to bylo krásné... kdysi. Ale dnes už jsme na takové hry až příliš staří. Emotivních momentů je k dispozici hromada a většinou vám vykouzlí úsměv na tváři.

Krátká a zbytečná

Rýpalové mohou říct, že se jedná o zbytečnou epizodu. A mají pravdu. Dějově zde není vůbec nic nového a celá epizoda zabere pouze něco přes hodinu. Jediný větší zvrat se odehraje na konci, ale to je pouze předehra k předchozím epizodám, které už dávno známe.

Těžko říct, zda je Farewell důvodem ke koupi Deluxe Edition. Každopádně pokud si chcete zavzpomínat na hlavní hrdinky, je to ideální rozloučení. Žádné oko nezůstane suché.

Hodnocení: 3.5 / 5

Klady:

  • hezké rozloučení
  • příjemně nostalgické

Zápory:

  • hodně krátké
  • děj nijak nepřekvapí
Diskuze (2) Další článek: CD Projekt má v rukávu ještě jedno RPG, vyjde v roce 2021

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,