Logitech novým designem oživuje řadu herního příslušenství „G“

Oblíbené modely se dočkaly nové podoby, plus se objeví dva typy nových herních headsetů.

Je už to nějaký pátek, co výrobce počítačového příslušenství Logitech přinesl do jejich herní řady nějaký nový kousek, ovšem to se razantně změní na začátku května, kdy se objeví celá série produktů s označením G. Nová řada zahrnuje šest oblíbených modelů myší a klávesnic s přepracovaným designem a navíc přinese dva nové herní headsety.

Konstruktéři využili nových postupů, aby nové modely byly ještě přesnější, spolehlivější a uživatelsky přívětivější. Logitech vsadil na infračervenou technologii pro zkoumání interakce ruky hráče a příslušenství během hry. Výsledkem je celá řádka zlepšení.

Například pro zlepšení odolnosti a pohodlí byly na strategické hmatové zóny přidány vyspělé povrchové materiály. Na zóny intenzivního kontaktu společnost Logitech přidala potahy odolné proti ulpívání otisků prstů, zatímco opěrky pro dlaně mají vodu odpuzující potahy, aby se hráčům nelepily ruce.

V závislosti na daném modelu mají myši navíc měkké nebo suché úchopy pro větší pohodlí a lepší kontrolu pohybu. Pro obě klávesnice je charakteristický dvojitý UV potisk popisků kláves, aby měly zvýšenou odolnost a trvanlivost, a jejich povrch je opatřen potahem proti ulpívání otisků prstů.

Myši mají nově kluzné plochy s nízkým třením z polytetrafluoroetylenu (PTFE) a optické herní myši Logitech G100s a G400s vsázejí na novou přesnější technologii snímání pohybu jménem Delta Zero.

Jednotlivé nové produkty ve zkratce:

Dobíjecí herní myš Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Myš Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse je bezdrátová herní myš s rychlostí posílání zpráv o pohybu srovnatelnou jako u myši připojené kabelem. Myš můžete připojit pomocí micro UBS a tím ji i nabíjet během hraní. G700s má na sobě 13 programovatelných tlačítek a doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 2599 Kč.

Logitech G700s.jpg

Laserová herní myš Logitech G500s Laser Gaming Mouse

Logitech G500s staví na přesném laserovém senzoru až s maximálním rozlišením 8200 dpi. Kromě toho nechybí kolečko s duální funkcí, 10 programovatelných tlačítek a pochopitelně nový odolný hydrofobní potah, aby se vám k myši nelepily dlaně, a suché úchopy pro pevnou ruku. Logitech G500s v příslušenství přinese 27 gramů závažíček, abyste si mohli nastavit váhu dle svých preferencí. Myš vás přijde na 1819 Kč.

Logitech G500s.jpg

Optická herní myš Logitech G400s Optical Gaming Mouse

Tato myš je navržena speciálně pro hraní her FPS a obsahuje technologii s názvem Delta Zero pro vysokou přesnost ovládání pohybu kurzoru. Pomocí aplikace LGS si můžete nastavit 8 programovatelných tlačítek a mechanické mikrospínače myši jsou testovány na životnost 20 milionů kliknutí. Logitech G400s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1559 Kč.

Logitech G400s.jpg

Optická herní myš Logitech G100s Optical Gaming Mouse

Logitech G100s Optical Gaming Mouse je jednoduchá myš, která byla vytvořená speciálně pro hry typu RTS a MOBA. Byla navržena tak, aby rozšířila odkaz oblíbených herních myší G1 a G100, má proto tlačítka vyrobená pro intenzivní klikání a snímací senzor Delta Zero. G100s má vylepšené hlavní mechanické mikrospínače, které jsou testovány na životnost 20 milionů kliknutí. Přijít by vás měla na 1039 Kč

Herní klávesnice Logitech G19s Gaming Keyboard

G19s představuje vyšší model herní klávesnice, protože nabízí hráčům nastavitelný barevný LCD panel. Klávesnice umožňuje „anti-ghosting“, má 12 programovatelných G-kláves, měnitelnou barvu podsvícení a najdete na ní i dva USB 2.0 porty. Hydrofobní potah na opěrce dlaní pomáhá zajistit, aby se vám ruce ke klávesnici nelepily, zatímco odolný dvojitý UV potah zaručuje extrémní trvanlivost potisků kláves. G19s je luxusní model a jako takový by měl stát 5199 Kč.

Logitech G19s.jpg

Herní klávesnice Logitech G510s Gaming Keyboard

Hlavním lákadlem tohoto modelu je hned 18 programovatelných kláves, na které si můžete nastavit až 54 různých funkcí ve třech odlišných herních režimech. Kromě možnosti vybrat si barvu podsvícení tlačítek je klávesnice vybavena podsvíceným LCD herním panelem pro různá využití (dají se naprogramovat i vlastní aplety). Očekává se, že herní klávesnice Logitech G510s bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 3119 Kč.

Logitech G510s.jpg

Herní headset s prostorovým zvukem Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset

Prostorový headsetG430poskytne prostorový zvuu Dolby Headphone 7.1 s až sedmi oddělenými kanály. Sluchátka jsou vybavena omyvatelnými náušníky a mikrofon s funkcí rušení okolního hluku nastavit lze tak, že bude slyšet pouze váš hlas. Pokud mikrofon právě nepoužíváte, je možné jej snadno sklopit a otočit stranou. G430 přijdou na 2079 Kč.

Logitech G430.jpg

Herní stereo headset Logitech G230 Stereo Gaming Headset

O stereo zvuk se u G230starají neodymiové drivery o průměru 40 mm. Sluchátka mají omyvatelné náušníky, nastavitelný mikrofon a ovládací prvky hlasitosti a vypnutí mikrofonu jsou umístěny na připojovacím kabelu. Logitech G230 bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1559 Kč.

Logitech G230.jpg

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Hry na novém Xboxu si budete muset instalovat na disk

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,