Loose Cannon – dobře nastartovaná akce

Auto se řítí ulicemi, brzdy kvílí, chodci vyděšeně uskakují. Kdesi v okrajové čtvrti města pak z auta vyskakujete a pronásledujete uprchlého zločince přes dvorky plné harampádí až do slepé uličky, kde ho konečně dostihnete. Vaše jméno: Ashe. Pracovní profil: 21 dopadených, 0 přeživších. Jméno hry: Loose Cannon. Podrobnosti: zde.
Píše se rok 2016. Kriminalita bují po celých Spojených státech a policie to nezvládá. Naštěstí však někdo přichází se spásným systémovým řešením a ke slovu se tak dostávají žoldáci, kteří se nechávají policií najímat a za splněné úkoly pak inkasují tučné odměny. Jinými slovy - situace jako ušitá na míru všem milovníkům napínavé zábavy, kterou Loose Cannon doufejme bude. Tahle plně 3D akční záležitost se pokusí namíchat to nejlepší z takových her, jako je Quake, Unreal, Driver, Need For Speed, Midtown Madness, Interstate82, Redlink a kdoví, co ještě. Pro Microsoft ji připravuje tým Digital Anvil a i když dosavadní informace jsou velice sporé, ledasco už je známo.

Jisté např. je, že coby policejní žoldák Ashe budete mít diky kriminalitě o zábavu postaráno. Vysvobozování rukojmí, sledování a pronásledování zločinců, likvidace mafiánských bossů, transport důležitého nákladu – to vše a ještě víc byste měli okusit na vlastní kůži v devíti velkoměstech a dvanácti přírodních lokacích, od východního pobřeží USA až k západnímu, od New Yorku po Los Angeles, na vlastních nohách nebo za volantem vašeho obrněného sedanu. Loose Cannon by rád dotáhl do úspěšného konce to, o co se kdysi ne zcela úspěšně pokoušel Redlink – skloubit klasickou akci na vlastních nohách s řadou automobilových soubojů a honiček. K dispozici proto budete mít 15 různých ozbrojených vozidel, která se budou stejně jako auta nepřátel chovat maximálně realisticky. Budete je moci navíc kdykoli opustit, budete moci opravovat závady, bude tu i možnost ukrást si jiné auto a samozřejmě, že se budete moci za otřískaným vehiklem i krýt při nemilosrdných přestřelkách. Čímž se elegantně dostávám ke zbraním, o nichž jsou však dosud známy jen dvě věci: že jich bude hodně a že jedna z nich bude M40-A1 Sniper Rifle.

S čím si dávají tvůrci skutečnou práci, to jsou města, ve kterých se bude mnoho misí odehrávat. Každé z těchto velkoměst by mělo být tvořeno v průměru 25 000 objekty včetně několika tisícovek nejrůznějších typů budov. Kromě toho tu narazíte i na spoustu drobností jako jsou lavičky, graffiti na zdech, veřejné osvětlení a samozřejmě také chodci. Provoz ve městech bude hustý, místy nejspíš narazíte i na dopravní zácpy a honičky se budou odehrávat všude tam, kde si jen vzpomenete - na nadjezdech, v podjezdech, v tunelech, na náměstích, v parcích a když na to dojde, tak třeba i na chodníku. Důraz je zkrátka kladen na maximální interaktivitu a realističnost. Pokud si právě v těchto dnech pochvalujete u pařby Soldier Of Fortune, jak umí teroristé krásně poskakovat po jedné noze (té neustřelené:-), pak vězte, že v Loose Cannon byste se měli dočkat něčeho podobného, i když asi ne v takové míře zvrhlé propracovanosti. A co dál? Kromě všeho výše uvedeného tvůrci slibují ještě přehledný interface, možnost za naspořené odměny upgradovat auta a chybět nebude ani multiplayer pro osm hráčů, který by se měl inspirovat pozitivy takových hitů jako je Rogue Spear, Unreal Tournament, Quake 3 nebo dnes tak populární CounterStrike. To vše v grafice, nad níž můžete díky okolním screenshotům obdivně zavzdychat už teď. Loose Cannon zkrátka vypadá jako slibně nastartovaný projekt, kterému snad nedojde šťáva dřív, než dorazí na pulty prodejen.

Váš názor Další článek: Allegiance - další masivní multiplayer

Témata článku: ,