Lost Coast - Valve boří mýty

S blížícím se vydáním speciálního levelu pro Half-Life 2 Lost Coast a spolu s uveřejněním Day of Defeat Source se redaktoři zahraničního webzinu Bit-Tech vypravili do kanceláří Valve software, kde už všechny práce na HDR technologii pomalu ale jistě finišují. O High Dynamic Range jsme psali již dříve a podrobnější informace najdete právě tady.

Otcem HDR je Paul Debevec z amerického výzkumného ústavu University of Southern California a ve svém oboru je považován za světového odborníka. Ale až Gabe Newell a jeho tým Valve Software se rozhodli přinést tuto exkluzivní technologii všem hráčům Half-Life 2 v podobě volně stažitelného levelu Lost Coast. Na okolních screenshotech si můžete jednoduše prohlédnout jak úžasně realisticky vypadá vše počínaje zbraní hlavního hrdiny a NPC charaktery konče. Jen postava starého rybáře je sestavena z cca. 6,000 polygonů, což je v praxi dvakrát tolik co v HL2. A právě polygon count je tím hlavním důvodem proč budete na bezproblémové hraní Lost Coast potřebovat 3Ghz procesor osazený 2GB RAM a s podporou grafické karty současné generace.

  

Gabe Newell prostřednictvím článku na Bit-Tech tak trochu bortí mýty kolem HW náročnosti technologie HDR. HDR a Lost Coast jsou totiž dva zcela odlišné případy. Paradoxně, Lost Coast nebude první vlaštovkou která předvede HDR. Day of Defeat Source, jenž vychází 26.září, bude HDR naplno podporovat a co se týče HW nároků; každý kdo rozchodil HL2 a CS Source si užije i nový DoD.

A nakonec zpět k Lost Coast, ke kterému je třeba dodat jedna důležitá věc. Lost Coast bude volně stažitelný level sloužící jako technologická hratelná ukázka HDR a tudíž nepůjde o žádného časoužrouta. Na diskusních fórech často kolují názory připodobňující Lost Coast k datadisku. NE, dohrání Lost Coast zabere zkušenému hráči několik desítek minut, maximálně pak hodinu. Vylepšením, na které se hráči mohou těšit, jsou pak in-game komentáře tvůrců, jako například v Chronicles of Riddick. Kliknutím na vznášející se ikony bychom se tak měli dozvědět více o pozadí tvorby Lost Coast.  

  

Zdroj: Bit-Tech

Diskuze (4) Další článek: Baten Kaitos a Ace Combat čeká pokračování

Témata článku: , , , , ,