Lotus Spring… nejen pro něžnější pohlaví

Hovořit o tom, že se ze současných počítačových her vytrácí něco, co odpradávna bylo součástí každé opravdové hry a skutečného života, je poněkud zavádějící. Nicméně se také nemůžeme divit, že se mezi námi najdou tací, kterým nejde ve hře o to rozflákat sadu příborníků za účelem co největšího počtu bodů, ale naopak se k nim zachovat stejně tak, jako v této čínské legendě…
The Legend Of Lotus Spring jak zní celý název této adventury, vybočuje od jiných svého druhu zejména svým přístupem k samotnému hraní a také možná i tím, že je snad jedinou adventurou, která je specificky zaměřena na něžnější pohlaví. Možná Vás zajímá, o jakém to novém přístupu je řeč …ale podstata celé této gamesy spočívá především v romantickém pohledu na svět, v němž se odehrává (alespoň podle tvůrců). Už teď Vám proto může být jasné, čím (právě kvůli něžnějšímu pohlaví) je tato jinak zcela normální adventura něčím jiná…vše bude nějak tak lehčí na přemýšlení a důraz bude kladen zejména na proslulou „ženskou“ intuici. Budete-li mít tedy nějaký problém a stane-li se, že už nebudete vědět, jak pokročit ve hře dál, stačí zavolat Vaši mladší sestru (nebo někoho jiného ženského pohlaví) a rázem máte po problémech.

Ale dost intuice a něco konkrétnějšího ke hře samotné. Ta bude vycházet z dávné čínské legendy, vyprávějící o překrásné ženě se jménem Lotus Spring (lehce poangličtělé čínské jméno). Příběh je zasazen do 17. století, kdy Číně vládla šestá dynastie Čching… období kruté nadvlády Mandžuské civilizace. Na tom by však nebylo nic až tak zajímavého, kdyby tvůrci hry nešli až do historických pramenů a nevyužili je k tvorbě prostředí a grafiky Lotus Spring. Ta by měla přesně vykreslovat skutečné Čínské Královské Zahrady a jiné opravdové budovy a kláštery, v nichž se hra bude pohybovat. Ale zpátky k hlavní postavě: Lotus Spring je žena, kterou byste měli ztělesnit za pomocí myši a klávesnice a s pomocí malé čínské holčičky, jež Vám bude pomáhat k řešení každodenních problémů tehdejšího života, byste s ní měli dospět k harmonickému stavu jin-jang. Pro jin-jang je příznačné, že každá z jeho dvou složek v sobě obsahuje zárodek protějšku a je s ním proto nerozlučně spjata. Řekl bych, že na zápletku pořádné adventury je to přece jen trochu málo, ale i v tom naopak může být síla a kouzlo této hry… nenucenou formou romantického hraní pochopit původ a poslání čínské kultury. Navzdory tomu, že hra pojede v rozlišení pouhých 640x480 pixelů, máme se v tomto ohledu opravdu na co těšit. No však posuďte sami, že co se týče grafické stránky, není co vytknout a k tomu všemu ta pohodová a povznášející čínská hudba.

Diskuze (1) Další článek: Nejžhavější obrázky z Kingdom Under Fire

Témata článku: , , ,