PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

Mad Max: uprav si svou zrezivělou káru

Kromě toho ještě výbuchy, řev motorů a žádný Gibson.

Příští rok se po 29 (!) letech vrátí na filmová plátna postava Šíleného Maxe a s ní dorazí i režisér původní trilogie, George Miller. Alkoholika Mela Gibsona pak nahradí Tom Hardy (Země bez zákona, Temný rytíř povstal). Ideální čas vydat hru z tohoto kultovního univerza a svézt se na mediálním zájmu, říkáte si.

 

Šílený Max v podání Avalanche Studios rozhodně působí nadějně.

 

Když se ale podíváte na vzhled hlavního hrdiny, uvidíte, že se nepodobá ani jednomu z filmových Maxů. A i název hry, který je oproštěn od filmového podtitulu (Fury Road), dává tušit, že hra nehodlá parazitovat na slavném jméně. A bude lépe.

Tahle lavina vás strhne

A ani nemusí, na starost ji totiž mají pánové a dámy z Avalanche Studios, kteří mají na triku například oba díly Just Cause. Zkušenost s tvorbou otevřených herních světů jim tedy nechybí a v Mad Maxovi ji jistě zužitkují, ehm, na maximum. Bohužel toho o hře víme zatraceně málo, vlastně kromě několika detailů můžeme jen vyvozovat z obrázků.

1370944077-mad-max-1.jpg

Max bude ve svém voze cestovat Pustinou, střílet padouchy a vylepšovat sebe a auto. Možná vám to připadá na herní náplň poměrně málo, ale téměř na tom samém byla založena i filmová série (tedy stylem "přesuň se na místo, postřílej pár záporáků a přesuň se dál"). Snad se hraní brzy nestane zbytečně repetitivním, protože samotné prostředí nás u Maxe zřejmě neudrží. Koneckonců, říká se mu Pustina.

Nabušit a vylepšit

Snad nás tak zabaví aspoň ty auťáky, jež mají hrát významnou roli. Představují totiž hrdinovu nezbytnou výbavou k přežití podobně, jak tomu bylo v akci Rage. Proto o ně budete muset s patřičnou láskou pečovat, upgradovat je a různě vylepšovat. Na tento aspekt má být kladen velký důraz, vozy se budou chovat různě v závislosti na vašem nastavení.

1370944079-mad-max-3.jpg

Pokud je obalíte řekněme hromadou pancíře, pojedou pomaleji a manipulace s nimi bude celkově těžkopádná. Takže naládovat do auta všechna dostupná vylepšení nemusí být nezbytně tím nejlepším řešením. Může se to ale hodit například v situacích, kdy před sebou máte nepřátelskou tvrz a chcete ji snadno zdemolovat. V základní sestavě si s ní totiž auťák neporadí.

 

Otevřený svět doplní možnost vylepšovat postavu i vůz.

 

Jakmile máte vozítko upraveno k obrazu svému, je na čase otestovat ji v akci. V soubojích kolo na kolo se Max může vyklánět a zároveň s řízením se věnovat i ostřelování nepřátel. Ty drzejší z nich, kteří se odváží přeskočit mu na kapotu, pak pošle jednou přesně mířenou kulkou mezi oči do věčných lovišť.

1370944081-mad-max-2.jpg

Soubojů muž proti muži se pochopitelně také dočkáte. Kromě rukou a nahou má Max k dispozici nože nebo nejrůznější střelné zbraně. Rukopis studia Avalanche bude ve hře silně patrný, vše má parádně vybuchovat a tříštit se na kusy, tak jak jsou hráči zvyklí a mají to rádi. Ostatně série Just Cause je oblíbená právě z tohoto důvodu a v zásadě nemusí být špatné dostat do rukou Just Cause 3 s příchutí apokalypsy. Větší obrázek si však uděláme až poté, co se o hře dozvíme více.

Mad Max bude dostupný na PC, PS3, PS4, X360 a Xbox One.

Váš názor Další článek: Microsoft hodlá next-gen tituly prodávat za cenu těch současných

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,