Mafia III zahájila půlnočním prodejem, fanoušci čekali několik hodin ve frontě

Mafia III se začala prodávat 7. října. Největší fanoušci hru mohli koupit již od půlnoci.

Jednou z nejočekávanějších videoher letošního roku je Mafia III. V České republice o to víc, protože se zde celá série zrodila. Datem, které distributor zvolil pro zahájení prodeje, byl 7. říjen a některé velké videoherní řetězce se rozhodly novou Mafii uvést ve velkém – půlnočním prodejem, známým z akcí společnosti Apple.

fronta_2340h.JPGfronta_23h.JPG
Půlnoční fronty se stojí nejen na iPhony. Tahle je na Mafii III

Jedním z řetězců, který se pro netradiční půlnoční dobrodružství rozhodl, byl Xzone.cz. Na předprodejní akci se na Facebooku postupně přihlásilo téměř 300 fanoušků série, my jsme si zkusmo objednali nejvyšší ze tří nabízených variant hry, tzv. Sběratelskou edici. Ta kromě samotné hry nabízela řadu doplňkových předmětů, od obligátního soundtracku (tentokrát na stylových LP deskách), plakátů a art printů, po plechové psí známky hlavního hrdiny. V packu samozřejmě nechybí ani přístup ke všem budoucím DLC a bonusové zbraně za předobjednávku.

Přestože prodej byl směřován na půlnoc ze čtvrtka na pátek, po zkušenostech ze speciálních akcí podobného ražení a zhodnocení počtu přihlášených účastníků jsme očekávali, že první zájemci přijdou k večeru, možná už pozdě odpoledne.

Na akci samotnou jsme dorazili s předstihem hodinu a půl. Předpověď slibovala deštivé počasí a pocitovou teplotu kolem nuly, takže jsme se vybavili oblečením jako na hory a dostatkem teplého čaje. Organizátoři na facebooku slibovali, že budou čaj rozlévat, my jsme však během celého půlnočního čekání nikoho s termoskou nepotkali.

prvni_cekajici.JPG 
Proti zimě pomohla dobrá nálada i kapka alkoholu

Už ve chvíli našeho příjezdu cca ve 22:30 se před prodejnou vinula zhruba třicetimetrová fronta – a další zájemci přicházeli. Zapředli jsme s několika okolo stojícími hovor, abychom nakonec přišli na to, že věkové i zájmové složení fronty je poměrně homogenní. Pokud byste čekali zástup teenagerů, byli byste překvapeni. Věkový průměr se mohl pohybovat kolem třiceti a až na malé výjimky šlo o muže, povětšinou sveřepé fanoušky série.

Při více než hodinovém čekání se ve frontě probíral předpokládaný příběh, videa, která již byla k vidění na Twitchi a Youtube, očekávané rozdíly mezi verzemi pro PC a konzole a, jak jinak, oba předchozí díly série.

Ve frontě se kromě čaje postupně objevil i alkohol, nicméně přes její rychlé prodloužení až na cca 60 metrů kolem 23. hodiny, se celé čekání odehrávalo bez problémů a v náladě příjemného očekávání.

pult_s_hrami.JPGvito_scaletta.JPG 
Prodejna byla vzorně připravená, včetně obsluhy

Jak jsme zjistili z rozhovorů s ostatními účastníky akce, první z nich přišli před prodejnu už brzy odpoledne a kolem 18. hodiny se začala tvořit fronta.

Dveře obchodu se otevřely už pár minut před půlnocí, prodejce do prodejny pouštěl postupně tři nebo čtyři hráče, kterým předával samotné hry i bonusové předměty, nejčastěji plakáty a trička s tématikou hry. Zde je nutno podotknout, že Xzone připravil jako jediný v ČR i unikátní dárek v podobě „mafiánského hrnečku“ s uříznutým prstem uvnitř. Ten kvůli zpoždění na straně dodavatele přijde předobjednatelům s několikadenním zpožděním.

prodejci.JPGcollectors_edition.jpg 
Zaplatit a je to doma...

Do prodejny pouštěl hráče zaměstnanec prodejny, převlečený za Vita Scaletta, známou postavu ze série Mafia. Vybaven byl stylovým borsalinem, i baseballovou pálkou.

Nutno podotknout, že po zahájení výdeje her se fronta kupředu sunula rozumným tempem a tak jsme zhruba čtyřicet minut po půlnoci odcházeli s pořádně těžkou taškou plnou zábavy.

Diskuze (23) Další článek: Seznamte se: Tohle jsou postavy ze hry Mafia III

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,