Magic Dust 2 – rozřežu tě prvního

Princip této hry je zcela prostý: máme hrací pole, podobné např. tomu z Worms či Scorched Earth. Narozdíl od těchto her je však toto určeno pouze pro dva hráče. Ti protentokrát nejsou ani červi, ani děla, ani tanky, alébrž jsou to dva prostí zrůdní paňáci, jejichž úkolem je vyřídit toho druhého dřív, než on vyřídí vás.
Jeden modrý, druhý červený, oba s velmi podivnými výrazy ve tváři (jak si můžete prohlédnout na obrázcích). S nimi se na bojišti můžete pohybovat doprava, doleva, nahoru a dolů. Bojiště je plastické, tudíž ho lze velmi dobře deformovat. A to se děje jednak "aurou" kterou kolem sebe vypouštějí oba panďuláci (ovšem jeden vypouští auru "nakypovací" která terén přidává a druhý auru demolovací, která ho ničí) a druhak zákeřnými zbraněmi. Těch je v MagicDustu 2 přibližně 7. Základní je bomba, kterou mají oba od začátku (opět jeden bombu nakypovací - kus šutru, druhý demolovací), dále tu pak máme kosu (která se pokud toho druhého trefíte zdraví překrásně červeně), klasickou motorovou pilu, ohleduplnou sniperku, starodávnou bambitku (taková ta s roztaženým koncem), uzi, dvojitou uzi a nakonec, tam-ta-da-dá ... těžký kulomet. Raději si ani nepředstavujte výrazy tváří dvou hráčů, kteří se na obrazovce honí s motorovou pilou ... Mno ale to bych předbíhal, opomněl jsem totiž ještě jednu maličkost. Na bojišti se totiž dále nalézají, či lépe řečeno poletují, dvě koule (které tak trochu vypadají jako zapálené bomby, ale jen vypadají). Ve skutečnosti jsou to jacísi vaši malí "strážní andílci", kteří nad vámi bdí po celou dobu hry. Mají navíc tu schopnost, že jakmile do něj skočíte, dokáže vás doslova bleskem přenést na jakékoliv místo na mapě (které je bohužel vybíráno náhodně). Samozřejmě že i tito andílci mají různé barvy - pokud se oba setkají či se setkají s protivníkem, porvou se doslova jako psi ... však to uvidíte sami, pokud si MagicDust stáhnete.

Magic DustMagic Dust

Ale ještě předtím se dává všem slintajícím pařanům na vědomí, že: současná verze hry MagicDust 2 od veleznámé společnosti Spaghetti Entertainment je stále ještě ve velmi rané fázi vývoje (beta), tudíž zdaleka není definitivní. K dispozici je zatím pouze mód Capture the Flag a to jak v single tak i multiplayeru. Což je docela škoda, ale aspoň něco. Taktéž lze zatím hrát pouze na třech mapách. A nakonec - vyjma mnohých zatím neobjevených chybek je zde jedna poměrně zásadní: v multiplayeru lze hrát Capture the Flag pouze na mapě jménem Land Fubar, která se musí nejprve nastavit v singleplayerovém menu (!!), takže na to pozor, ať mi nenadáváte, že zde píši o honění motorovou pilou, a vy ho nemůžete zprovoznit :).

Magic DustMagic Dust

Neměl bych zapomenout dostatečně vychválit zvuky a "hudbu", kteréžto obě položky jsou na velmi vysoké úrovni (např. zvuky v nefunkčních menu jsou naprosto geniální).

Slovo nakonec: vězte, že ač to tak z počátku asi nevypadá, je to zábava. Geniální věci bývají jednoduché.

Hru lze stáhnout z Doupěte nebo si ji můžete nechat vypálit na VypalCD.

Váš názor Další článek: Riddle of the Sphinx - egyptské dobrodružství

Témata článku: , , , , , ,