Manhunt 2 neprošel u Sony ani Nintenda

Když společnost Take-Two Interactive včera potvrdila, že ESRB (hodnocení věkové přístupnosti her v Americe) jejich titulu Manhunt 2 je AO (Adults only, 18+), dodala, že ohledně vydání hry na platformách PS2, PSP a Wii "prozkoumá své možnosti."

Společnosti Sony a Nintendo následně shodně potvrdily, že možnost, že by akceptovaly rozhodnutí ESRB a vydaly na své platformy titul s ratingem AO, nepřichází v úvahu. Obě společnosti totiž razí politiku, na jejímž základě hry s AO hodnocením nevyvíjejí ani nevydávají pro své platformy. Manhunt 2 nebyl oznámen pro Xbox ani Xbox 360, nicméně Microsoft již dříve deklaroval stejnou politiku jako Sony a Nintendo.

Jedinou výjimkou z tohoto pravidla dosud byla hra GTA: San Andreas, které bylo dodatečně zvýšeno ESRB hodnocení z M (Mature, 17+) na AO. Poté byl ale titul ve verzi pro konzole stažen z obchodů a Take-Two zastavila jeho produkci.

  

"V současnosti je naší politikou nepřipustit hraní  titulů s hodnocením AO na našich platformách," uvedl tiskový mluvčí Sony. Tiskový mluvčí Nintenda prohlásil prakticky to samé, když řekl: "Hry pro platformy Nintenda nabízejí širokou škálu stylů, žánrů i ratingových hodnocení. To je jedním z důvodů, proč Wii a DS oslovují tak široké spektrum zákazníků. Ale stehně jako je tomu u knih, v televizi a ve filmech, různý obsah je určen různému publiku. Proto ESRB hodnotí hry – pomáhá konzumentům pochopit obsah hry dříve, než ji zakoupí. A jak prohlašujeme na Nintendo.com, společnost Nintendo nepřipouští žádný AO obsah na svých platformách."

Zdá se tedy, že pokud Take-Two chce vydat Mahnunt 2 i pro konzole, bude muset upravit jeho obsah tak, aby dosáhla nižšího hodnocení věkové dostupnosti.

Více se o této hře dočtete v našem nedávném preview.

Související informace: (Mahnunt 2):
Platforma: Wii, PS2, PSP
Žánr: third-person akční hra
Výrobce: Rockstar London (PS2 verze), Rockstar Toronto (Wii), Rockstar Leeds (PSP)
Vydavatel: Rockstar Games (
http://www.rockstargames.com/)
Datum vydání: 13. července 2007

Zdroj: Gamespot

Diskuze (3) Další článek: Recenze: Spiderman 3 – pavouk znovu v akci

Témata článku: , , ,