Mario poprvé na iPhonu: Nintendo vydá Super Mario Run pro iOS

První větší věcí na středeční konferenci Applu byl ke všeobecnému překvapení Mario. Ikonický italský opravář od Nintenda totiž poprvé oficiálně přichází na iOS.

Hra se jmenuje Super Mario Run a jak název napovídá, hodně se v ní běhá. Ale v podstatě jde o naprostou klasiku - Mario běhá a vy ho kliknutím na displej nutíte skákat. Postupně budou příbývat těžší úrovně a mechaniky se budou měnit, nicméně stále je cílem dostat se co nejrychleji k vlajce.

O hře na konferenci promluvil původní tvůrce Maria Shigeru Miyamoto. “Posledních 30 let se Mario setkává s nejrůznějšími platformami a vždy se s každou posunul někam dále. Nyní je jeho cílem iPhone,” řekl Miyamoto. “Chceme, aby si Maria užilo co nejvíce lidí. Proto jsme udělali úplně novou hru - Super Mario Run,” dodal.

Aplikace bude také obsahovat kompetitivní mód jménem Toad Rally, ve kterém si hráči vyberou oponenta a budou se snažit překonat jeho skóre.

Hra vyjde v prosinci 2016, přesné datum společnost nesdělila. Tim Cook, ředitel Applu, řekl, že Super Mario Run dorazí na iOS jako první, čímž naznačil, že hra časem dorazí i Android.

 

Váš názor Další článek: Star Trek Online brzy vyjde i na konzolích, podívejte se na startovní trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,